Aktywne Wpisy
sieporobilo +893
kseroboy +240
Zwykła historia bez happy endu.
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
#wojsko #militaria #wojskopolskie
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fa50 wykorzystują nie tylko Koreańczycy.
W przypadku Borsuka testowane są 4 prototypy, z których wybrany zostanie jeden, który wejdzie do produkcji.
Ja odnoszę się tylko do wrzuconego porównania - testy borsuka to nie jakieś wojskowe fanaberie tylko jeszcze testy producenckie.
To jak działają przetargi w Polsce to osobna sprawa, na temat której się nie wypowiadam ;P
@zuchtomek: No jak jesteś Nikaraguą albo Mozambikiem to pewnie tak jest. Lider międzymorza powinien mieć nieco rozumu jednak xd
Borsuk nie ma nawet bazy.
No i mi chodzi jedynie, że tweet wprowadza w błąd jakoby to MON zarządził te testy i utrudniał, a to nie prawda bo to testy producenckie i takie też Koreańczycy robią (pomijam na ile
Testy borsuka polegają na wyborze wersji, ktora dopiero wejdzie do produkcji.
Tweet skupia się na testach, nie samych przetargach i jest naciągany.
Rozumiem, że intencje dotyczyły może „zakupów w ciemno”, ale testy producenckie nie mają nic do tego.
Wtedy też MON faktycznie mógłby powiedzieć, że ten BWP pasuje do ciężkiego czołgu M1.
Ale gupi ci Norwedzy i Australijczycy, sprzęt testujom, a mogli przecież w katalog producenta spojrzeć i opinie w necie poczytać
Kamizela niech nie myli badań prototypu z testami wykonywanymi przez klienta. No ale to, że tych drugich co do K2, , Czunmu czy K9 w PL nie było, to xD
@antyfoliarz: Piękna projekcja xd