Wpis z mikrobloga

Ostatnio wywiązała się dyskusja o widoczności rowerzystów. Jednym z wniosków było to, że niewidoczni rowerzyści przeszkadzają innym rowerzystom. Po wczorajszej jeździe w pochmurny dzień stwierdzam że prawdopodobnie nie wszystkim. Było pochmurnie, a widziałem sporo osób w okularach przynajmniej cat 2.

Jakich szkieł w okularach używacie w jesienną pochmurną pogodę?

#rower
Pobierz Paczekwmasle - Ostatnio wywiązała się dyskusja o widoczności rowerzystów. Jednym z wn...
źródło: comment_1668357951eLZS0RTbRBnxGvvtTTmwYU.jpg

Jakich szkieł używasz jesienią?

• cat 0 23.5% (8)
  • cat 1 0% (0)
  • cat 2 5.9% (2)
  • cat 3 2.9% (1)
  • fotochromatyczne 47.1% (16)
  • jeżdżę bez okularów 20.6% (7)

Oddanych głosów: 34

• 6
@Paczek_w_masle: Ja ogólnie nie przepadam za okularami, w cywilu nigdy nie nosiłem przeciwsłonecznych, ale na rower niestety trzeba się było zaopatrzyć, bo po letnich przejażdżkach często wyglądałem jak Popek. Kupiłem jakieś przezroczyste bryle z żółtymi szkłami i nawet mi się spodobało, szczególnie wieczorem świat w tych odcieniach wydaje się ze dwa stopnie cieplejszy ;), a widoczności nie zabierają. Jedyny minus to parowanie w niższych temperaturach, ale wtedy i owady odpuszczają, więc
Pewnie pójdą w odstawkę, bo często wracam wieczorami, a dwóch par (ciemnych i żółtych) wozić nie ma sensu.

@DwaNiedzwiedzie: dlatego ja używam fotochromów od Rockbrosa. Może i są brzydkie, ale takie nie za duże, więc powietrze w miarę swobodnie osusza parę. Kupiłem za 100 na allegro, ale na ali czy shopee trafiają się poniżej 60 zł. Polecam na wieczorne wypady.

Mimo braku owadów i tak czasem jakiś paproch spadnie. Na lekką