Wpis z mikrobloga

Mirasy, poszukuję jakiegoś instrumentu w formie Akai mpk mini, ale samodzielnego. Z jakiegoś powodu młodemu strasznie podobają się filmiki, gdzie ludzie grają na klawiszach. Chciałbym kupić coś, co będzie łatwe do schowania, trudne do zepsucia dla rocznego dziecka (pod opieką oczywiście) i samodzielne, żeby nie musieć podpinać pod zewnętrzne głośniki czy komputer. Oczywiście w grę wchodzą u----i. Budżet wiadomo - im taniej tym lepiej, ale te 300-350zł jest ok
Zabawki nie chcę, bo już ma zabawkową perkusję, z której nie korzysta, bo woli alesis compact kit 7 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#muzyka #produkcjamuzyki
Felonious_Gru - Mirasy, poszukuję jakiegoś instrumentu w formie Akai mpk mini, ale sa...

źródło: comment_1668279372xmrbPv9nGNo1aqpeZ3Glnx.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wladcawioski: @RitmoXL: macie może dostęp do tej mini play mk3?
Na słuchawkach mi szumi jak p------a niezależnie od ustawionej głośności (nie jest to dźwięk z syntezy, ewidentnie zasilanie/wzmacniacz) i jak jebnę akordem mocnym to czasem zasilania brakuje po kablu usb w trybie lokalnego głośnika. To tak ma czy szukać usterki?
  • Odpowiedz
@wladcawioski: @RitmoXL: dobra z przygasaniem to pomyliłem kable usb i szło przez hub usb 8 portów za 8zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) bezpośrednio z powerbanku nic złego się nie dzieje
A szumienie przeżyję, bo w sumie na słuchawkach to mogę puścić przez komputer
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: Ten szum to pewnie pętla mas przez kiepskie izolowanie huba. Polecam do muzycznych rzeczy czeskie huby i-tec bo jakościową są blisko belkina, a cenowo wychodzą baaaardzo dobrze ;-) Mam w u siebie w pracowni, polecałem też niejednemu koledze do syntezatorów i innego sprzętu, nikt nie narzeka :)
  • Odpowiedz
@RitmoXL: szum jak dla mnie z duzego wzmocnienia wzmacniacza. Jest bliski białego szumu (na moje słoniowe ucho), nie ma żadnych "cyfrowych" zakłóceń i jest niezalezny od tego,czy zasilam z kompa czy z powerbanku.
Samo otwarcie skorupy to 25 śrubek, w srodku kolejne kilkanaście żeby się dostać głębiej. Az tak mi to nie przeszkadza xD
A na głośniku nie ma tego szumu. Jakiś błąd projektowy w torze audio
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: No oni to robią trochę elektroniczną wiksę, ale jako jedyni mieli fajny pomysł z tym kontrolerem bo nikt tak naprawdę nie ma nic nowego. Są jakieś tam Korgi Micro-X, ale to są stare urządzenia, bez wsparcia.
  • Odpowiedz