Wpis z mikrobloga

@8alenciaga: moja A7 po podwyżkach już dobija 6,5k brutto powoli. A jeszcze 18 rat mi zostało, to takie C63 to pewnie w granicach 8k już go kosztuje, chociaż pytanie ile dał wpłaty własnej
  • Odpowiedz
@8alenciaga: Wiesz, ze dis dziala w internecie jeszcze dluzej niz friz i tromba. Jak ich jeszcze nie bylo to juz mial wspolprace z g2a, firmami ze sprzetem na twitchu i stanowil w pewnym czasie topke twitcha.
Pamietam jak sie wracalo i na twitchu tylko nervarien i dis mieli + 1k widzow. Tych czasow to nawet na twitch trackerze nie ma, bo tak dawno to bylo cos kolo 2014.
A ekipa
  • Odpowiedz
@nammah:

A ekipa b to pewnie zarabiac zaczela z 2 lata temu skoro 4-5 lata temu jeszcze friz i tromba pokemony lapali ( ͡° ͜ʖ ͡°)

3 lata temu to było daily Friza, a 4 lata temu to już była Ekipa. A Ty gadasz o jakiś pokemonach i zarobkach od 2 lat
  • Odpowiedz
@nammah: Myślę, że tak :) Ale jak były wydatki rzędu:

- Buty po 5k-15k, kurtki, koszulki, spodnie analogicznie za takie kwoty jak buty
- Samochody w leasing
- Codzienne jedzenie po restauracjach

To źródełko wyschło i to dość szybko
  • Odpowiedz
@8alenciaga: Bogate życie i brak patrzenia w przyszłość, dla przykładu zarobków Nitro na samym swoim daily zarobił 500k (kwota brutto, bez odciągniętego podatku, % dla agencji i montażysty/operatora), więc każdy z ekipowiczów przez rok razem z współpracami mógł pewnie przebić 1 mln obrotu z adsense i współprac z IG, % dla Friza raczej nie przekraczał 15% więc w teorii każdy w ciągu tych paru lat mógł trochę odłożyć (pomijam pierwszy
  • Odpowiedz
@Artrix: No ale mieli swoje wypłaty od niego, a pewnie za 3k tego nie robili, skoro Murcix w końcu odeszła z pracy w maku na rzecz Ekipy, no a później to już kanał otworzyła i wszyscy wiedzą jak to wyglądało. Poza tym masz rację :)
  • Odpowiedz
@danoneek: Nie wiem czy mieli, jak daily trwało to każdy już miał swój kanał i chyba tylko to było ich źródłem dochodu, niestety nie pamiętam w jakim filmie mówili, że hajs z kanału Mrożona idzie tylko do nieg
  • Odpowiedz
@Artrix: No szedł szedł do niego i to całkiem logiczne. Ekipa mieszkała za free sobie w tym domu przez cały rok, więc dziwne by było gdyby nie brał kasy dla siebie. Ale kiedyś Friz wspomniał, że po prostu dostawali wypłaty od niego
  • Odpowiedz