Wpis z mikrobloga

W kolejnym odcinku amerykańskiej culture war mamy DeSantisa, zakazującego leczenia osób trans bo troszczy się o dzieci, to znaczy tego, troszczy się o swoją pozycję "tego normalnego Trumpa" która jest podkopywana przez faktycznego Trumpa i zapowiedzi że będzie startował w 2024, a wszystko to rękami "rady medycznej" kierowanej przez antyszczepa, którą w całości zresztą sam nominował, cóż za przypadek, która to z kolei za główny argument dlaczego taki zakaz jest sensowy obrała sobie wyniki wysokiej jakości badania "naukowego", wykonanego między innymi przez dentystę - i czuję że nie muszę dopowiadać że "badanie" to jest kwestionowane przez świat naukowy, ten faktyczny, nie nominowany przez DeSantisa, lol.

Nie wiem jak wy ale ja tam czekam tylko na moment, gdy następny prawicowy populista publicznie zamorduje jakiegoś "lewaka z antify", w trakcie propagandowego stuntu mającego pokazać że jest bardziej trumpowy niż sam Trump.

Czyż to niesamowite w jakie otchłanie szaleństwa posłała Stany wygrana Pomarańczowego, w 2016?

#neuropa #polityka #bekazprawakow
  • 19
Czyż to niesamowite w jakie otchłanie szaleństwa posłała Stany wygrana Pomarańczowego, w 2016?

@mnik1: ja bym nie obwinial o to wygranej Trumpa tylko raczaj rosnace znaczenie internetu wsrod ogolu populacji

wydaje mi sie, ze to byl gamechanger i politycy jeszcze potrzebuja troche czasu zeby odnalezc sie w nowej rzeczywistosci
@Normie_Lurker: przez odnalezienie sie mialem na mysli bardziej dostosowanie narracji do nowego medium i wyksztalcenie znowu pewnej stabilizacji w polityce, a nie o sam fakt prowadzenia kampanii w Internecie

przy starych mediach troche bardziej liczyla sie prawdomownosc, spojnosc przekazu etc bo zawsze jakis dziennikarz mogl sie przyje*** i osmieszyc polityka, a obecnie najbardziej liczy sie umiejetnosc rozbudzania emocji i mobilizacji elektoratu bo przecietny odbiorca tresci politycznych nie bedzie jakos doglebnie ich
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mnik1:

kierowanej przez antyszczepa,

A w linku co podałeś że chodzi o szczepionki na covid XDDDDDDDDDD

Jak tam, 100% skuteczność przed ciężkim przebiegiem albo ochrona przed zarażeniem, którą jak sam przyznał człowiek wydelegowany przez Pfizera do przesłuchania w PE nigdy nie była potwierdzona?
  • 0
@mnik1: btw gościu nie masz w ogóle argumentów bo rzeczywistość zweryfikowała te szczepionki z nie twierdzę że zabijają albo nie działają wcale, ale liczby podawane przez producenta były przekłamane, do tego nie chciał brać za nie odpowiedzialności

Ciekawe czy jak Kopacz prawie dekadę temu nie kupiła innych pimpowanych szczepionek, za które producent nie brał odpowiedzialności to wyzywałeś ją od szurów
@Towarzysz_Pawulon: Ależ ja nie widzę potrzeby podawania argumentów, przyjacielu, bo nie wydaje mi się żebym był stroną w tej dyskusji toczonej między @Towarzysz_Pawulon który, rzekomo, zaszczepił się trzema dawkami i @Towarzysz_Pawulon który, rzekomo, jest zatwardziałym szurem-antyszczepem.

Zastanawiam się jedynie czy to trajhardujący wannabe troll się zagalopował, czy mam do czynienia z dość interesującym przypadkiem rozdwojenia jaźni.
  • 0
@mnik1: bo na początku sam wierzyłem w to straszenie jak to covid zabija młodych, potem po prostu chciałem żeby mama się cieszyła

Zamiast czepiać się tego może odniesiesz się do mojego ostatniego komentarza, co sądzisz o postawie Kopacz 9 lat temu
@Towarzysz_Pawulon: Ależ przecież ci to już tłumaczyłem, przyjacielu - nie muszę, bo nie jestem stroną w tej dyskusji. Pytania tego typu kieruj do którejś z twoich osobowości, nie wiem, może tej co stworzyła dla siebie historyjkę że jest lekarzem, czy tam studentem medycyny, czy kimkolwiek twierdziłeś że jesteś?

Tak na marginesie to proponuję zmodyfikować lekko tę historię, przyjacielu trollu, bo o ile dobrze kojarzę zarówno lekarze jak i studenci kierunków medycznych
  • 0
@mnik1:

albo jesteś lekarzem, studentem medycyny czy kimkolwiek sobie tam wymyślisz że jesteś, albo przyjąłeś szczepionkę bo mamusia kazała, albo przyjąłeś dwie dawki bo taki z ciebie kozak, a dopiero trzecią bo mamusia kazała.

Przyjąłem ok 3 miesiące wcześniej nim wszedł ten nakaz, aczkolwiek on nigdy do skutku, w praktyce nie wszedł przynajmniej na mojej uczelni

Widzisz, trolla dobrego od złego odróżnia właśnie to - ten pierwszy tworzy sobie prawdopodobną legendę