Aktywne Wpisy
Batonoski +82
#przegryw miałem tego nie robić, żeby nie czuć paraliżującego cringe'u ale w końcu jestem masochistą i atencjuszem, a to zobowiązuje
#pokazmorde
#pokazmorde
wygryw50k +471
#kanalzero #stanowski
czekajcie, czy ja rozumiem, że wykopki, którzy na początku łyknęli baita (w tym ja), są porównywani do emerytów łapiących się na memy z pisowskim johnny sinsem, bo stanowski nagrał na siebie materiał z dialogiem, który faktycznie miał miejsce i nie był żadnym AI? wytłumaczy mi ktoś tę żelazną logikę triumfatorów?
o dziennikarzach nie mówię, bo to inna kwestia
czekajcie, czy ja rozumiem, że wykopki, którzy na początku łyknęli baita (w tym ja), są porównywani do emerytów łapiących się na memy z pisowskim johnny sinsem, bo stanowski nagrał na siebie materiał z dialogiem, który faktycznie miał miejsce i nie był żadnym AI? wytłumaczy mi ktoś tę żelazną logikę triumfatorów?
o dziennikarzach nie mówię, bo to inna kwestia
@NuclearCycling: iks de xD
Przecież współczesne USA to wręcz uosobienie późnego kapitalizmu ze wszystkimi jego wadami. I tak, jeśli kapitaliści przekupują, *ekhm* przepraszam - LOBBUJĄ (made in USA) polityków, aby wprowadzali korzystne dla nich regulacje, to nadal jest to kapitalizm. Tak samo kapitalizm nie staje się socjalizmem, gdy państwo reguluje jakkolwiek prawo pracy, choć akurat w USA z tym średnio.
@NuclearCycling: Wielkie odkrycie, naprawdę. Kapitał właściwy (korporacje) spaja się z organizmem władzy. No ale w końcu uwierzyliście, że kapitał to wasz samochód, laptop i oszczędności na koncie.
@aegispolis: A nawet to jest wykorzystywane w drugą stronę. Raz amazon na jakimś zadupiu wywindował minimalną w kosmos, wykupił konkurencje, po czym #!$%@?ł wszystkich i powiedział że bezrobocie to wina zbyt wysokiej minimalnej. Zatrudniając na końcu ludzi za grosze.
@NoNameeDD: bjutiful xD
No tak, super logika. To wciaz jest kapitalizm jesli mamy do czynienia z czyms zupelnie przeciwnym
@aegispolis: kapitalizm się w USA skończył, jak zaczęły się imperialistyczne zapędy polityków i podporządkowanie sobie kapitału. Nazwanie korporacjonizmu kapitalizmem to spore wynaturzenie.
@aegispolis: jest zupełnie przeciwnie. To mocarstwowe zapędy USA spowodowały powstanie tak antykapitalistycznego tworu jak FED. Duże korporacje biorą swoje wpływy jako bezpośredni odbiorca kreacjonizmu finansowego. Rosną do niebotycznych rozmarów, bo tyle sprzedają? Nie, żyją z wdrukowywanych na potęgę pieniędzy z banku centralnego, które z kolei trafiają na giełdę do tych spółek.
Kapitalizm nie jest bez wad. Przede wszystkim szybko i łatwo poddaje
Komentarz usunięty przez autora
To że na Kubie bądź w Meksyku jest źle, to nie oznacza automatycznie że w USA jest
Komentarz usunięty przez autora
O czym ty przyjacielu pie..isz?
@yhbgrobdoivbvwamsv: gdyby mieli w tej samej odległości USA i Szwecję to byś wtedy zobaczył gdzie wolą żyć.
@Towarzysz_Moskvin: Historia Panie Ferdku
Przecież ty wprost tu twierdzisz, że feudalizm był szczytem kapitalizmu xD Tak ci się pomieszało już przez te próby wybielania wyidealizowanego systemu, że odleciałeś kompletnie.
Śródziemia? Bo na pewno nie półwyspu apenińskiego