Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 45
952 924 + 77 = 953 001

Deszcz. Mokre buty, mokre bibsy. W sumie wszystko mokre. To był głupi pomysł, ale milion sam się nie zrobi.

Ostatnie kilometry strasznie zmarzłem bo musiałem jechać powoli - przez deszcz praktycznie nie działały mi hamulce (tarczowe) i musiałem pomagać sobie butami ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#rowerowyrownik #rower

Skrypt | Statystyki
Paczekwmasle - 952 924 + 77 = 953 001

Deszcz. Mokre buty, mokre bibsy. W sumie wszys...

źródło: comment_1667664373wc2qrsSbdU6E0fGIlG3GxQ.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dybligliniaczek: @StulejmanWielki: TRP Spyre bodajże. Jak wyjeżdżałem, to działały normalnie, dopiero po paru godzinach w deszczu przestały reagować. Klamka zaczęła iść miękko aż do kierownicy. Okładziny jeszcze sporo było.

Teraz to jest mi strasznie zimno i siedzę przy grzejniku. Jutro zobaczę co się stało bo to nie jest normalne i strach tak jeździć.
  • Odpowiedz
@StulejmanWielki @dybligliniaczek: jako że padało srogo, a ja desperacko chciałem wrócić do domu, to zapomniałem o śrubie baryłkowej. Jakoś bym na samym przodzie dojechał, gdybym podciągnął linkę.

sprawdź klocki

Ogólnie stan agonalny. Te z przodu pokruszyły się, tak jakby kamyczki dostały się między tarczę a klocki. Są takie mocne wyżłobienia. Tył faktycznie się
  • Odpowiedz
@Paczek_w_masle: Ja mam te TRP ale TRP HY-RD. Mam te hamulce trochę ponad rok. Z ciekawości wstawiłem nowe shimano żywiczne klocki i dedykowane do nich shimano tarcze i tak sobie to działało więc szybko wróciłem do oryginałów TRP. Przypuszczam, że klocki mamy takie same więc jak rower wcześniej dobrze hamował to kup takie same ewentualnie lepsze jakościowo. A stare te klocki, że się rozlatują?

Te żywiczne mam B01S ale jest
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
A stare te klocki, że się rozlatują?

@4x80: nie mam pojęcia. Kupiłem z rowerem. Okładziny było jeszcze sporo, to nie zmieniałem. Z tego co udało mi się znaleźć to były półmetaliczne TRP.

więc jak rower wcześniej dobrze hamował to kup takie same ewentualnie lepsze jakościowo

Zależy od warunków. Czasem blokowałem koło, czasem poprostu hamował, ale bez szaleństw. Klocki Jagwire będą ok? 50 zł to całkiem uczciwa cena.
  • Odpowiedz
@Paczek_w_masle: Tyle piszą w internetach bo nie chce mi sie rozkręcać.

TRP’s own semi-metallic pad. Calipers are also compatible with Shimano M525/M515

A tu jaka
  • Odpowiedz