Aktywne Wpisy
tyr3q360 +544
niegwynebleid +335
- wprowadźmy przepisy jak w Szwajcarii czy Norwegii, gdzie płaci się mandaty od procentu zarobków, przez co kara boli tak samo biednego jak bogatego, bo tak to kary są śmiesznie niskie!!1
- polska wprowadza konfiskatę pojazdu za jazdę po alkoholu, przez co kara dla bogatego jest podobnie dotkliwa jak dla biednego
- nie no, tak nie wolno! A prawo, Bóg i demokracja? Musimy bronić bogatych i ciężej pracować! Obniżmy też podatki najbogatszym!
- polska wprowadza konfiskatę pojazdu za jazdę po alkoholu, przez co kara dla bogatego jest podobnie dotkliwa jak dla biednego
- nie no, tak nie wolno! A prawo, Bóg i demokracja? Musimy bronić bogatych i ciężej pracować! Obniżmy też podatki najbogatszym!
Tak sobie postanowiłem napisać pewne przemyślenia odnośnie całego tego ganiania się po mirko neuropy i petera i spółki w kontekście WOŚP, ale i nie tylko.
Zaczęło się tak, że niejaki @peter-kovac, @sportingkielce, @nikczemnySELER i @pierwszywykop założyłi konta na Wykopie. Zaczęli wrzucać znaleziska, bo taki jest chyba sens tego portalu. To, że wrzucali takie, które są zgodne z ich przekonaniami, poglądami, zainteresowania raczej dziwić nie powinno, bo wyszukiwali treści, które ich interesują i o których mają jakieś pojęcie. Problemem stał się fakt, że szybko uzyskali rzeszę entuzjastów (tzw. "wykopków"*) i dorobili się kilku wykopów na głównej i sensownego rankingu. To oczywiście nie spodobało się znanej wszem i wobec grupie #neuropa ("lewacka neuropa" przyp. autora), bo treści petera i spóki były sprzeczne z ideałami neuropejczyków.
Swym zwyczajem więc zarzucili mirko tagami "zakopujzneuropa" "zakopdlafir3fly" niejednokrotnie wrzucając wypowiedzi prawaków z wzywaniem tychże osób.
Tutaj małe, dygresyjne wyjaśnienie
Ani peter, ani sporting, ani seler nie wiedzieli nic o neuropie. To ja ich zebrałem i wyjaśniłem historię, poglądy i zwyczaje neuropy. Mam na to dowody w postaci prywatnych rozmów.
Obczaili więc nasi prawacy sposoby neuropy i zaczęli walczyć tymi samymi metodami, co doprowadziło do tego bajzlu, który mamy teraz. Nie jestem obiektywny w tym sporze, to wiadomo, ale nikt nie wmówi mi, że te przepychanki są z winy petera, który nie miał pojęcia o akcjach neuropy.
Jakiekolwiek znalezisko wrzucone przez kogokolwiek nie zmieni nagle moich poglądów. Da ewentualny obraz dla sprawy i pozwoli wyrobić pewien pogląd. Poprę go wykopem, a zakopem dezaprobuję. Nie potrzebuję więc dodatkowych informacji na mirko odnośnie wykopalisk a tym bardziej komentarzy pod nimi jakichś wykopowiczów (bo co mam nibi zrobić z taką informacją? #!$%@?ć autorowi najbardziej kretyńskiego komentarza?)
Oczywiście mogę wrzucić pewne tagi na czarną, ale chcę zwrócić uwagę, że takie własnie spamowanie treściami z wykopaliska jest ewidentną próbą manipulacjami głosami i nie zaczęło się od petera i spółki. Podziękujcie neuropejczykom. Sa tak bardzo światli i świadomi, że nie dopuszczają innych wersji zdarzeń, sieją propagandę, dezinformują. Tak bardzo wolnościowi (póki ta wolność nie przeczy pojęciu ich wolności).
*Według niektórych idioci, którzy łykają spam z Frondy, Niezależnej. A tak naprawdę mają inny pogląd od nich.
Po czym 10 osób udowadnia w komentarzach, że coś jest kłamstwem, manipulacją albo wyimaginowaną rzeczywistością autora wykopu i wszystkie komentarze są usuwane. Jak można wtedy mówić o kimś, że ma pojęcie na taki temat? Wośp i całe to wszystko wraz z wrzucanymi KŁAMSTWAMI dot. rozliczeń pieniężnych przez petera i innych tylko to potwierdza. Przykro mi, bo wygląda na to,
Zresztą w wielu sprawach naprawdę ciężko udowodnić nieprawdę. Zbijanie argumentów niezależnej doniesieniami tygodnika NIE. (trochę przejaskrawiłem)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@fenis: Najwyraźniej nie wiesz co to wolność słowa a co odpowiedzialność za słowo.