Media promują styl życia, w którym osoby powinny być pewne siebie, czuć się dobrze ze sobą, akceptować swoje niedoskonałości oraz wierzyć w „miłość w każdym rozmiarze”! Oczywiście 99% tych treści kierowana jest do ulańców po to, aby nawet przez chwilę nie myśleli o tym, aby opuścić swój biotłuszczowy pancerz (i w sumie się nie dziwię, bo im więcej wieloryb je, tym więcej wydaje, a koncerny medyczne oraz producenci leków też sporo zarabiają na tym, że miliardy osób na świecie we krwi ma więcej cukru niż krwinek).
@wqeqwfsafasdfasd ej, ale ta niżej to też nie zdrowy wygląd promuje mimo wszystko. Wygląda ładnie, ale taka talia - wszystko w środku pouciskane tym paskiem, raczej długo do tego dążyła, bo nie wiem czy naturalnie ktokolwiek ma tak.
Żeby nie było - można być ulany i nie czuć pociągu do ulanych osób, a nawet trzeba, bo jak komuś podoba się ulaństwo to będzie tył aż mu się serce nie zatrzyma.
Tu nie chodzi o to czy to zdrowe czy nie (bo nie i są na to twarde dowody) tylko o to, że media mówią "otyłe kobiety mogą być piękne" a ja chce zrobić wszystko aby pokazać że pi*rdolą głupoty ( ͡°͜ʖ͡°)
@wqeqwfsafasdfasd mogą być jak mi się wydaje. Do pewnego wieku, z odpowiednim makijażem, fryzurą i odzieżą 99,99% ludzi może być. Pomimo wszystko jestem za tym, żeby uczyć ludzi akceptacji siebie pomimo że kiepsko się wygląda. Ja kiedyś też miałam nadwagę (nie otyłość co prawda), ale samozaoranje nigdy mi nie pomogło - robiło się tylko gorzej.
Jestem za podejściem: "Nawet ulana jestem w porządku, wszystko ze mną jest OK, ale pracuję nad sobą,
Może po prostu nie mam w otoczeniu przypadków jakiejś skrajnej otyłości to dlatego mnie ten temat aż tak nie rusza, nie wiem. O wiele więcej jest reklam z kobietami szczupłymi, seksownymi itp., a więc to, że są takie reklamy też - mi osobiście nie przeszkadza.
@wqeqwfsafasdfasd: Ja nie mam nic do tego, by osoby otyłe wchodziły w związki czy się komuś podobały, bo każdy zasługuje na miłość, ale obecne propagowanie otyłości jest czymś okropnym, zwłaszcza z medycznego punktu widzenia. Nie wiem czemu zapomina się o tragicznych skutkach ulaństwa w postaci różnych chorób. Już nie wspominając, że sama otyłość to choroba.
@wqeqwfsafasdfasd Ja osobiście nie wyobrażam sobie przez całe życie być w takiej formie, jak kobieta na dole, ale nie wiem co tam u niej w życiu się dzieje.
Nieśmiały zakolak 173cm z kartoflaną mordą, krzywym kręgosłupem, chorobą skóry i pracą za 2200 netto też? ( ͡°͜ʖ͡°)
Nie ma nic bardziej obrzydliwego niż kłamstwa - na miłość partnerską zasługują wyłącznie ludzie, którzy są w stanie wzbudzić pożądanie w osobie która ich kocha.
@wqeqwfsafasdfasd: Jako otyły facet powiem, że #!$%@? mnie ten cały ruch. Oczywiście otyłemu facetowi nikt nie powie, że jest piękny i że powinien się czuć dobrze ze swoim ciałem, tylko powiedzą mu (trochę słusznie) żeby #!$%@?ł na siłownię ( ͡°͜ʖ͡°) Cóż za przypadek. Myślę, że ruch miał dobre intencje na samym początku, mówiąc kobietom że nie muszą sobie mierzyć talii i głodzić się, że dla
@wqeqwfsafasdfasd: Umówmy się, jak ktoś tak wygląda to na 90% ma poważną chorobę; fizyczną albo psychiczną. Czasami jedno i drugie. Coś o tym wiem ( ͡°͜ʖ͡°)
@wqeqwfsafasdfasd: oczywiście ( ͡°͜ʖ͡°) jak znajdzie szarą myszkę dla zakolaka. Oczywiście żartuję. Po prostu jestem zdania, że każdy na nią zasługuje, jeśli potrafi taki związek stworzyć :)
@wqeqwfsafasdfasd ta reklama Calvina Klajna jest po prostu obrzydliwa. Myślę że powinniśmy iść przykładem organizacji takich jak PEGI i powołać podobną, w branży reklamowej, która klasyfikowałaby i uwalała takie kampanie już na starcie ( ͡°ʖ̯͡°)
@wqeqwfsafasdfasd Żeby zrobić z siebie takiego opasłego dzika jak ta kobieta ze zdjęcia, trzeba szczerze nienawidzić samego siebie. Z całego serca. Mieć parę kg za dużo każdemu się może zdarzyć. Może też są ludzie którzy po prostu lubią mieć trochę nadwagi i ja to rozumiem, spoko. Ale taki buldożer to już zwyczajna choroba, być może psychiczna.
@wqeqwfsafasdfasd wszystko z umiarem i według gustu. Ktoś chce być jakiś, to trudno. Ważne, żeby nie zachęcać do niezdrowych zachowań. Tak samo jak jeszcze parę(naście) lat temu zachęcało się kobiety do bycia bardzo szczupłymi. Z facetami zresztą jest podobnie, ilu mężczyzn psuje sobie zdrowie jakimiś teściami i innym syfem żeby zaimponować kobietom.
Dlatego mała ankieta dla wszystkich!
#heheszki #zwiazki #seks #humorobrazkowy #bekazgrubasow #bekazlewactwa #rozowepaski #logikarozowychpaskow #blackpill
Podobają Ci się otyłe osoby?
P.S. Jasne, że otyłość - to nic zdrowego.
PRawda, nie ja robiłem tego mema.
Tu nie chodzi o to czy to zdrowe czy nie (bo nie i są na to twarde dowody) tylko o to, że media mówią "otyłe kobiety mogą być piękne" a ja chce zrobić wszystko aby pokazać że pi*rdolą głupoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pomimo wszystko jestem za tym, żeby uczyć ludzi akceptacji siebie pomimo że kiepsko się wygląda. Ja kiedyś też miałam nadwagę (nie otyłość co prawda), ale samozaoranje nigdy mi nie pomogło - robiło się tylko gorzej.
Jestem za podejściem: "Nawet ulana jestem w porządku, wszystko ze mną jest OK, ale pracuję nad sobą,
No racja, ale nie możemy pozwolić na takie bilbordy - przecież to jawny upadek cywilizacji...
Może po prostu nie mam w otoczeniu przypadków jakiejś skrajnej otyłości to dlatego mnie ten temat aż tak nie rusza, nie wiem. O wiele więcej jest reklam z kobietami szczupłymi, seksownymi itp., a więc to, że są takie reklamy też - mi osobiście nie przeszkadza.
@ankast3:
Nieśmiały zakolak 173cm z kartoflaną mordą, krzywym kręgosłupem, chorobą skóry i pracą za 2200 netto też? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie ma nic bardziej obrzydliwego niż kłamstwa - na miłość partnerską zasługują wyłącznie ludzie, którzy są w stanie wzbudzić pożądanie w osobie która ich kocha.
@valvata:
To samo co u 40% ludzi z UE/USA - wpi*rdala niezdrowe, kaloryczne gówno i nic nie ćwiczy.
Oczywiście otyłemu facetowi nikt nie powie, że jest piękny i że powinien się czuć dobrze ze swoim ciałem, tylko powiedzą mu (trochę słusznie) żeby #!$%@?ł na siłownię ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cóż za przypadek.
Myślę, że ruch miał dobre intencje na samym początku, mówiąc kobietom że nie muszą sobie mierzyć talii i głodzić się, że dla
Coś o tym wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wqeqwfsafasdfasd: no chyba, że aby się zaakceptować masz se uciąć cycki albo fjuta, to wtedy nie