Wpis z mikrobloga

@MasterOf8: sama kuchnia, drogie jak skwsyn, ale jakościowo przewyższają ikee. ZOV robi całą zabudowę, na wszystkie meble, cenowo 6-7 jeśli 1 to Ikea a 10 Nolte.

Ale zobacz sobie, jak masz budżet, bo jakościowo naprawdę miażdży system, i rozwiązania super, łącznie z uszczelkami w szafkach kuchennych (nie kurzy się), czy inne fajne rozwiązania. Zobacz też wyprzedaże nawet powystawówek, czasami można trafić kuchnię w cenie tańszej niż Ikea, a za to
  • Odpowiedz
@MasterOf8: To Nolte odpada, powystawówki to z 15-20k brutto + agd, a taka pod wymiar to 60k+. To chyba najlepiej Ikee, lub zabudowa u zwykłego stolarza (weź pod uwagę, że obecni stolarze to głównie monterzy, fronty i tak z jednego źródła idą). Jak masz dzieci to bierz foliowane.

Większość tych stolarzy doradzi co i jak zrobić, gdzie cargo, gdzie półka, itp.
  • Odpowiedz
@MasterOf8: Ten mój stolarz zrobi Ci wizkę do akceptacji, pomoże z układem funkcjonalnym i na tej podstawie zrobi projekt. Nie jest drogi na tle innych, ja mam od niego całą kuchnie, zabudowę przedpokoju, łazienki i sypialnię. Mogę Ci podesłać kontakt na priv, powołasz się na mnie. W 60k to się zmieścisz nawet przy dużej kuchni, dobrych materiałach i AGD. Fronty jakie chcesz, akryl, lakier, ramiaki, współczesne.
  • Odpowiedz
@MasterOf8: Nie wiem jak teraz ale IKEA byla znacznie taniej. Typu 20k z AGD bez kompromisow (100% szuflad ponizej blatu), ciag z 6m na dole mam, z 3m na gorze i po sufit (no w IKEA masz blende a nie szafka po sufit ale to 8cm). To samo w firmie 20k bez AGD i praktycznie bez szuflad bo inaczej jeszcze gorsza cena. Tak bylo kilka lat temu. A jak jest
  • Odpowiedz
@MasterOf8: idz do IKEA dobrze ci radze. Albo cie skroja bez mydla albo bedziesz #!$%@? na to ze tylko marudza albo w ogole nie pojawiaja sie na wycene. Przerabialem temat. Ty pracujesz w IT ze myslisz kategoriami 60k za kilka plyt wiorowych z lakierem? 25 lat gwarancji, akcesoria, przemyslane, nie brzydkie. Ale jeszcze zalezy jaki to ksztalt kuchni bo jak jakies durne U a na rogu komin to moze byc
  • Odpowiedz
@pangolin: o zapomnialem o nich wspomniec, meble wygladaja tez ciekawie i okucia i srodek. Malo chyba wypowiedzi od osob ktore tam kupily - moze na fejsie na jakis grupach czy cos. Na nas zrobily bdb wrazenie (te drozsze zabudowy) moze jakies promki maja czasami bo wydaje mi sie ze ruch tam jest mizerny (chodzi o caly market). Okucia pewnie markowe i tam sa. Na pewno nie BRW bo proces reklamacji
  • Odpowiedz
@marsjanin2012: Ikea jest spoko, ale jak chcesz zrobić coś średniego, bez szału. Dobry stolarz zrobi podobna albo lepszą jakość w podobnej cenie, wiadomo że rynek też przywołał partaczy. Ale już w przypadku niestandardowej kuchni Ikea odpada. Ja np. nie lubię stylu skandynawskiego, no ale ok, fronty można dorobić na zewnątrz. Tylko np specyficzne wymiary Ikei zmuszają do korzystania z ich AGD, które jest bardzo przeciętne i strasznie drogie w porównaniu
  • Odpowiedz
@fredperry: co do AGD to bzdura, zmywarki electroux i bosh maja tez regulowany front i problemu nie ma (easy fix). Bo z tym byl zawsze problem. Lepsza jakosc? Plyta z wiorow i tyle. Byle byla gesta i sie nie wykruszala w okolo sruby. Ale fakt jak chcesz miec srodek szafki wygladajacy jak drewno to tylko studio kuchenne ale za to tez sie zaplaci ostro. GWARANCJA, ta lepsza jakosc jak jest
  • Odpowiedz