Aktywne Wpisy
abuk123 +45
#przegryw chuop tagowy typu tank. Zero offa, ale sporo deffa dla jego. Pamiętam jak kiedyś w szkole jakiś oski dynamiczny lecz dość wątły #!$%@?ł mi dla żarów z pięści w bark to sobie nadgarstek chyba uszkodził, co prawda potem dostałem lepe w potylice z drugiej ręki w ramach zemsty, ale grymas bólu na jego twarzy pamiętam do dziś heh
Elberus 0
brakuje mi słowa.
jak powiedzieć, że ktoś się z czymś obnosi, na pokaz coś robi. ktoś się z tym...nie obnosi, nie szpanuje tylko...
jak powiedzieć, że ktoś się z czymś obnosi, na pokaz coś robi. ktoś się z tym...nie obnosi, nie szpanuje tylko...
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Moja siostra zarabia okolo 5k na ręke i jej mąż podobnie, a mimo to mowi, że jakby miała dziecko, to wolałaby aby chodziło do szkoły u nas na podkarpaciu, bo tam w krakowie jest pełno bogaczy, a dzieci źle reagują jak widzą ze inny ma cos czego oni nie mają, przez co czują sie gorsze. A do tego bogate oskarki też patrzą na biedniejszych "z góry"
Ponoć brat mego szwagra tez takie wnioski wyciągnął, a on zarabia nawet wiecej od nich.
Zresztą, tak troche #!$%@?ąc - nawet czytając wypok wydaje sie, ze ludzie maja duzo pieniędzy i takie 100zł w restauracji to grosze - tą inflacje chyba podbijają programiści
#krakow #przemyslenia #pytanie #podkarpacie
spójrz na jakim poziomie żyją, na co sobie mogą pozwolić. Jeśli ci to odpowiada to znaczy, że wypłata 5k jest i dla ciebie wystarczająca i nie zadawaj gównianych pytań w internecie.
Przecież nie odpowiedzialeś..
@Kauabang: Pytanie brzmii, czy w krakowie jest duzo bogatych ludzi i ile sie tam zazwyczaj zarabia
@essos: widzę, że jesteś bardzo ograniczony, więc masz. Z tego co widzę to 5k na rękę to max na co możesz sobie pozwolić, więc ciesz się z tego jeśli w ogóle ktoś będzie tyle chciał dać.
Juz w pierwszej swojej podpowiedzi udowodniłeś ze sam jesteś ograniczony i nie czytasz ze zrozumieniem odpowiadając na pytanie "A jak ludzie zarabiają w tym Krakowie? Często jest to powyżej
@kasiknocheinmal: Pytanie wlasnie czy duzo jest takich co zarabiają te 20, 15k, czy nawet 10k. Bazując na podkarpackich dosswiadczeniach, z podstawowki, gimnazjum, technikum a potem ze studiow, to wlasciwie nie przypomoinam sobie nikogo kto jakos specjalnie malby sie wyrozniac pod wzgledem bogactwa.. w podstawowce / gimnazjum, pamietam ze tylko jedna osoba sie wyrozniala, ale przez to ze tylko jedna, to nikt
Komentarz usunięty przez autora
@bafficze: A drozsze życie jest dlatego, ze są wyzsze stawki i ludzie łatwiej wydają pieniądze... wiec wyzsze place raczej nie biorą sie z wyszych kosztow życia, tylko biznes sie lepiej kręci. W malych maistach pewnie teraz życie jest tak drogie, jak w tym krakowie z 1,5 roku temu, a place wcale tak nie rosną
@essos: jest więcej miejsc gdzie zarobisz dobrze, których nie ma w małych miejscowościach. Lekarze specjaliści, prawnicy, inżynierzy, ale na zwykłych stanowiskach zarabia się normalnie
@PiersiowkaPelnaZiol: większość ludzi zarabia bez szału, ale się tym nie chwali, dla mnie był to impuls do #emigracja
@Atreyu: Moj ojciec pracuje w budowlanej firmie, chyba ze 30 lat i to nie zwykły robol, a coś w stylu majstra ktory mowi ludziom co mają robic i dogaduje sie ze zledeniodawcami, nawet rozdaje ludziom wypłaty, a zarabia na papierze najniższą krajową + coś pod stołem -
Komentarz usunięty przez autora
https://inwestomat.eu/dlaczego-polacy-nie-inwestuja/
@essos: poszukaj w takim razie danych ze spisu powszechnego, powinny być takie informacje. Jeśli ktoś tu zarabia 5k, to wyda około 3k na kawalerkę przy wynajmie, do tego liczmy na okrągło 1k jedzenie i jakieś podstawowe kosmetyki/chemię domową. Telefon, net, dojazdy i masz niecały 1k rezerwy finansowej. Trochę mało na jako-takie poczucie bezpieczeństwa finansowego, gdyby np.