Wpis z mikrobloga

@Flypho: po co dyskutujesz z tym idiotą? To jest tak jakbyś zapytał żula pod monopolowym co sądzi o problemach filozoficznych 21 wieku. Szkoda czasu na ekspertów od wszystkiego.
  • Odpowiedz
@Usermeme: to samo było w Polkomtelu po przejęciu go przez Solorza, na 4-5 ludzi zespołu był już kierownik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@sradam: nie zrozumiałeś, musk pisze ze na jednego programistę wypada 10 kierowników. 1/5 to nawet zdrowa proporcja sam, w korpo miałem 4 menagierow na 4 coderow xd parała straszna.
  • Odpowiedz
@Trao:
Zawsze dyskutuję z tego rodzaju ludźmi, bo lubię xd, takie trochę guilty pleasure. A po drugie - zawsze ktoś trzeci może przeczytać mój komentarz i, mam taką szczerą nadzieję, nabierze szerszego spojrzenia na jakiś problem.
  • Odpowiedz
@ElonMelon:
Zupełnie szczerze - nie wiem. Ale jeśli ci się wydaje, że ta wartość jest w stanie to zdefiniować, to mogę do tej odpowiedzi dodać uśmiech politowania xD, bo jeśli w to wierzysz, to jesteś wręcz idealną ofiarą kapitalizmu i jego marketingu. Idź sobie pograj w Diablo Immortal, super gra, zarobiła dużo hajsu xD. Ja #!$%@?ę, chłopie, to jest tak żenujace. Czuję się jak ojciec tłumaczący nastoletniemu synowi, że nie
  • Odpowiedz
@Usermeme: taaa.

Pracowałem u takiego. Spłaszczył strukture firmy, #!$%@? managerów i innych ogarniaczy planu pracy czy innych pośrednikow (nazywam ich z dużym uproszczeniem), zostawił prawie samych techies. No i skonczylo się na tym, że CEO z USA musiał podpisywać faktury na zwrot kosztów za #!$%@? kable.
  • Odpowiedz
@ElonMelon:
To urodź się w bogatej rodzinie i sobie kup te marki.

A zaczęło się od tego, że mówiłeś coś o tym że managerowie nie mają racji kiedy to często oni ustalają kierunek w jakim idzie firma.

Co to #!$%@?? Zacytuj mi to.
  • Odpowiedz
@ElonMelon:
Zacząłem od zadania ci prostego pytania - ile, twoim zdaniem, takich naprawdę godnych, renomowanych wręcz produktów zrobiły twoje ukochane korporacje. Wymiękasz już na tak podstawowym pytaniu, które parafrazując, gdybyś był pracownikiem firmy, brzmiałoby
- Czym twoja firma może się pochwalić? Z jakich produktów twoja firma i ty, jesteście dumni?
I się dyskusja zesrała już po czymś takim xd. Ty nie jesteś w stanie do produktu przyłożyć innej miary niż
  • Odpowiedz