Wpis z mikrobloga

@Pralko-suszarka: słynne wyszaleć się? XD kurła, jak to świadczy o postrzeganiu związku jako takiego?

No robisz, głównie wywierasz na siebie presję, o czym świadczy klapa u divy. Zbyt mocno przywiązujesz wagę do zamoczenia, bez otoczki emocjonalnej, której najwyraźniej potrzebujesz
  • Odpowiedz
@moll: ano otoczka emocjonalna by się przydała, dlatego jakieś fwb bym chciał. Za hajs pewnie prędzej czy później zamocze no ale wiadome że to nie to ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ja w ogóle nie myślę o związku. Równie dobrze mogłabyś się spytać czy chce dzieci. To taka sama abstrakcja. Wiązać się z kimś, zaboawiazania tworzyć etc.... to już w ogóle brzmi jak skok na głęboką wodę
  • Odpowiedz
@Pralko-suszarka: w związku albo jesteś albo nie... FWB to raczej słaba opcja, bo to nie jest stopniowe oswajanie się, a osobna kategoria doświadczeń.

Każdy związek jest unikatowy i dochodzenie do bycia razem jest tą jazdą próbną. Prawdziwe zdobywanie doświadczenia to związek, bo wtedy tak w pełni uczysz się być z drugą osobą. I to też nie jest w 100 procentach uniwersalne, bo całości jednego związku nie przełożysz na inny.

Chcesz
  • Odpowiedz
Chcesz zjeść ciastko i mieć ciasto... Seks i rozrywkowa część związku - tak, ale poczucie zobowiązania - nie

@moll: Jezu co to za szurskie #!$%@? XD To jakby powiedzieć, że seks uprawiać powinno się tylko dla poczęcia nowego życia a antykoncepcja jest ucieczką od poczucia zaboawiazania żeby skupić się wyłączenie na rozrywkowym aspekcie ruchania XDD

Twierdzenie, że kobietę można mieć tylko w związku jest po prostu
  • Odpowiedz
@Pralko-suszarka: moje #!$%@? zakłada to, że większość ludzi nie potrafi skutecznie oddzielić uczuć od seksu. A jeśli próbują to często kończą jako podwójnie niezaspokojeni frustraci, płaczący w poduszkę po nocach, bo nie odróżniają bliskości (która ma podbudowę także w uczuciach) od pójścia i spuszczenia się w pierwszą-lepszą dziurę co czyni ich masturbację tylko trochę bardziej ekskluzywną, bo zamiast do skarpetki robią to do cipki.

I to jest dramat i smutne.
  • Odpowiedz
moje #!$%@? zakłada to, że większość ludzi nie potrafi skutecznie oddzielić uczuć od seksu

Nie wiem na jakiej zasadzie nie potrafią skoro jako prawiczek wiem, że technicznie to są dwie różne rzeczy xD

bo zamiast do skarpetki robią to do cipki

Seks
  • Odpowiedz
@Pralko-suszarka: fakt, jako prawiczek masz duże doświadczenie w tej materii ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poczytaj sobie na ile przemiał w wielu przelotnych romansach utrudnia budowanie stałej relacji w późniejszym czasie.
  • Odpowiedz