Aktywne Wpisy
Janusz_Rekina +195
Chciałem poszukać co niemcy piszą o powodzi. Nie spodziewałem się że znajdę takie złoto. W komentarzach walka smutnoniemców z fajnoniemcami. Kłócą się bo w artykule użyto polskiej nazwy #wroclaw XDD
https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2024-09/hochwasserlage-zusammenfassung-sachsen-polen-slowakei-oesterreich
#powodz #niemcy
https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2024-09/hochwasserlage-zusammenfassung-sachsen-polen-slowakei-oesterreich
#powodz #niemcy
Moseva +117
Tytuł:
Letnia noc
Autor:
Dan Simmons
Gatunek:
horror
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788381164986
Tłumacz:
Arkadiusz Nakoniecznik
Wydawnictwo:
Zysk i S-ka
Liczba stron:
727
Forma książki:
książka
Książka, która zainspirowała twórców serialu Stranger Things. Mamy tu grupkę dzieciaków i zło czające się w opuszczonej szkole.
Początek powieści bardzo mi się spodobał. Powrót do dzieciństwa, nostalgia i humor. Włącznie do momentu akcji z Duanem na farmie wszystko mi się podobało i bawiłem się świetnie. Rozwinięcie jest dobre, pełne napięcia, ale zaczynają pojawiać się elementy, które kłócą mi się z logiką tej historii. Wielkie, potężne zło, które boi się pokazać dorosłym czy rodzicom naszych bohaterów. Brakuje mi w rozwinięciu zaangażowania dorosłych czy starszych dzieciaków w historię (jak to zostało zrobione w serialu). Dlatego w końcówce mamy walkę bandy dzieciaków ze złem (bardzo naiwną walkę).
Książkę czytało mi się dobrze (lubię styl Simmonsa) i historia mi się nie dłużyła. Polecam fanom serialu Stranger Things i osobą, które mają ochotę na powrót do lat dziecięcych.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #bookmeter #czytajzwykopem #horrorbookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (7.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-11-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria książki:
@Certis:
osobom
jak je powinno się czytać?
Wstęp, rozwinięcie, akcja, O kurde! , zakończenie
z dłuższych to przeczytałem Później Kinga ale to też na zasadzie jeden strzał bo inaczej nie wrócę... i było c-----e