Aktywne Wpisy
Historycznygagatek +110
Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Thiocomaster +29
Przedstawiciel amerykańskiego koncernu potwierdził w rozmowie z Autokatalog.pl informację dotyczącą planów zakończenia produkcji Ford Fiesta już w przyszłym roku. "Przyspieszamy nasze wysiłki na rzecz pełnej elektryfikacji, a nasze samochody osobowe będą w pełni elektryczne do 2030 roku (natomiast wszystkie pojazdy z portfolio Forda do 2035 roku). Przygotowując się do przejścia na elektryczną przyszłość, planujemy zakończenie produkcji Fiesty w fabryce w Kolonii do końca czerwca 2023 roku" - powiedział Mariusz Jasiński, dyrektor komunikacji i PR Ford Polska.
Więcej informacji: https://autokatalog.pl/blog/2022/2023-rok-zakonczenie-produkcji-forda-fiesty
Ford Fiesta zajmuje 22 miejsce w rankingu najpopularniejszych modeli w Polsce wg stanu na dzień 31 grudnia 2021 roku. Poniższa grafika pokazuje podział na generacje modelu.
#motoryzacja #samochody #samar #ford
@OrzechowyDzem: to też nie do końca tak. Dzięki debilnie skonstruowanym normom producentom bardziej opłaca się (albo do niedawna się opłacało) sprzedać SUVa niż "normalne" auto.
Stąd taka a nie inna polityka. Dla przykładu, interesowałem się Focusem i Kugą - technicznie to są bliźniacze auta. A jednak w Focusie paleta silników zawsze była gorsza, brak 4x4, brak opcji PHEV, brak niektórych elementów
@SeekSouls: BEV na trasę nie mają sensu bez względu na to, czy jest infrastruktura, czy jej nie ma. Te 300km zasięgu to mają jak jest nie za zimno i nie za gorąco, z 1-2 osobami na pokładzie. Przychodzi zima i zasięg spada jeszcze o 40-50%. I z 300 robi się 150. nawet zakładając, że ładowarki
@qualin: na to akurat nie patrzyłem (służbówka) - ale jak widać, znowu czysto polityczne pchanie SUVa zamiast normalnego auta.