Aktywne Wpisy

Tzw "najseksowniejsza piłkarka świata" - 17 mln obserwujących na insta.
Przed operacjami całkiem miła dla oka, obecnie koszmarek dla fanów białych kozaków i wixy w wiejskich remizach.
Zgroza.
#bekazrozowychpaskow #bekazniebieskichpaskow #pilkanozna
Przed operacjami całkiem miła dla oka, obecnie koszmarek dla fanów białych kozaków i wixy w wiejskich remizach.
Zgroza.
#bekazrozowychpaskow #bekazniebieskichpaskow #pilkanozna
źródło: Gv9zPbxWMAAM_PA
Pobierz
vulcanitu +6
Jakich urazów nabawiliście się za gówniaka? Ja sobie raz napierdzielałem kamieniami w rozbite butelki, no i jeden fragment rozciął mi oko ( ͡° ͜ʖ ͡°) innym razem jak był chyba remont parkingu pod blokiem to taszczyliśmy te sześciokątne bloki, no i jeden spadł mi na nogę, i paznokieć do usunięcia, bolało

Po pierwsze: czy boli? Jestem osobą raczej wrażliwą na wszelkie zabiegi i przykładowo potrafię zemdleć u dentysty a nawet ostatnim razem odleciałem przy 7 z 10 zastrzyku jak chorowałem na covida.
Po drugie: jak długo trwa cały proces i jak logistycznie to rozplanować? Wiem, że są badania kwalifikacyjne czy wada nadaje się do leczenia. Ale ile to trwa? Najbliższy mnie ośrodek to jakieś 200km od miejsca zamieszkania, więc najlepiej jakby to było tak, że badania i zabieg tego samego dnia ale pewnie się tak nie da. Potem sam zabieg, który rzekomo trwa jakieś 30 minut do 2h. No i pytanie co potem? Wezmę na tą okoliczność urlop bo pewnie o l4 mogę zapomnieć. Po jakim czasie mogliście już funkcjonować/iść do pracy/normalnie żyć?
Po trzecie to już tylko chciałbym zapytać was o wasze wrażenia i czy warto? Jest to zabieg kosztujący jakieś 10k pln więc nie mało ale wydaje mi się, że warto. Jeśli jest jeszcze coś na co warto zwrócić uwagę to chętnie uzyskałbym od was taką informację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najpierw idziesz na kwalifikacje i wtedy masz badania, trwają z 1-2h, jak się zakwalifikujesz to ustalają metodę i termin, 200 km to daleko i trochę słabo wracać taki kawał po zabiegu ale cóż. Napewno musisz być
Okres po zabiegu bezbolesny, minimalnie czułem jedynie "coś" w oku przez 1 dzień, ale na pewno nie było to nic bliskie jakiemukolwiek bólowi. Późniejszy okres już całkowicie bez żadnych odczuć w oku.
Jeśli chodzi o transport to na pewno nie
@4WgH: co to znaczy? musiałeś wykonać jakieś dodatkowe zabiegi czy oko resetuje wadę dopiero po takim okresie czasu a zaraz po zabiegu widać tylko nieznaczną poprawę? Trochę mnie to zniechęcił akapit wyżej o tym nieprzyjemnym wpatrywaniu się w punkt. Ja nawet teraz mam z tym problem gdy nikt mi w oku nie grzebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z wpatrywaniem się w punkt to nic strasznego, mi oczy latały to lekarz się śmiał aby nie walczyć z nim bo dłużej to trwa, fajna atmosfera, bez stresu tylko dyskomfort ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dodam jeszcze, że wielu moich znajomych ze studiów
@bubr32: jeszcze moze ci okulista zmienic szkla na mocniejsze, kazac nosic przez miesiac i wtedy do ponownej kwalifikacji (tak bylo u mnie).
zrob badanie kwalifikacyjne wczesniej, badania