Aktywne Wpisy
brazowooka_eS +471
Wiem, że dla niektórych to totalna bezbecja, ale dla mnie filmy typu Naga B--ń, Szklanką po łapkach, Sciągany, Czy leci z Nami pilot? to mega filmy, na których miałam kiedyś totalny ubaw i nawet dzisiaj potrafią dalej mnie rozśmieszyć xD
Kagernak +185
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#tygodniknie
Komentarz usunięty przez autora
@murmurlrl: pewnie chodzi o tandetne stylizowanie się na "straszną" tematykę, w istocie będącą przebieraniem się w popkulturowo rozumiany horror. Zabawa klimatyczna chyba tylko dla kompletnych śmieszków, które nawet z typowo cierpiętniczych tematów śmierci czy strachu robią wesołkowaty bazar. Już wole katolskie podejście, przynajmniej nie ma tam tyle żenady (z ang. cringe).
Tak. To polski "turoń".
Jak ktoś chce się bawić to w Polsce nie ma swiat gdzie się ludzie przebierają wiec halloween spoko. Jak ktoś nie chce to może siedziec w domu. Przypominam tylko ze wszystkich świętych to radosne swieto
@Trauma_Teddy: niech ta grupa się odstosunkuje od dzieci.
@bh933901: nie to co Wielkanoc, która celebruje śmierć, mękę i zmartwychwstanie (typowo cierpiętnicze tematy) Jezusa kolorowymi jajkami w koszyku
@Kotouak: A ja tak:
Wladowali się dziennikarze z kamerami i dziwili sie że dzieci słabo się bawią i co to za impreza.. .
A to była zwykła dyskoteka dla dzieciaków tylko że organuziwana przez Kościół.
Chciał bym zobaczyć Ci dziennikarze by się świetnie bawili jak ktoś chciał by robić reportaż na całą Polskę z np. Ich rodzinnej imprezy
@rimyi: dobrze rozumiem, że próbujesz wytłumaczyć pajacerkę halloween tym, że "przecież katolicy też pajacują na Wielkanoc"? Czyli potrzebujesz pozwolenia na pajacowanie od katolików? Czy o co ci chodzi z tą uwagą?
@Trauma_Teddy: Jakieś nieudolne to p-------------e się. Święto jest cringowe, bo dzieci się przebierają?
@Trauma_Teddy: *sektą
@Trauma_Teddy: k---a popatrz jak nasze święto zmarłych jest skomercjalizowane - wata cukrowa, kawka, jakieś j----e zabawki chińskie, obwarzanki, to wszystko sprzedawane przy cmentarzach. Nie wspomnę o konkursie na najbardziej wypasiony lampion z melodyjkami i diodami LED.
@Trauma_Teddy: co w tym krindżowego i czemu reagujesz na to jakby to pretendowało do super dowcipu, a nie po prostu zabawy w przebieranie? Imprezy tematyczne obejmujące dopasowane stroje to nie nowy wynalazek ani coś unikatowego xD
@bh933901: nie, nie mam zamiaru niczego tłumaczyć bo nie ma czego. Ludzie dobrze się bawią i ty masz z tym problem, nie ja. Śmieszy mnie natomiast wytykanie pajacerki ze śmierci jednocześnie nie zauważając, że nasze tradycje mają bardzo podobne pajacowanie
Problem w tym, że wielkanoc nie jest świętem poświęconym śmierci, tylko czemuś wręcz przeciwnemu. Argument nie tylko sofistyczny, na zasadzie "a u was biją murzynów", ale też słaby merytorycznie.