Wpis z mikrobloga

Przeszłość:

- Nie idę na wybory, wszyscy politycy to złodzieje. Jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale.

Przyszłość (i już trochę teraźniejszość):

- Halinka, pożegnaj się z naszymi wszystkimi oszczędnościami, muszę zapłacić rachunek za węgiel.

#polska #polityka #neuropa #4konserwy #wybory #bekazpisu #bekazprawakow #heheszki
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leniek: hah
Neuropki popisują się swoim dyletanctwem ekonomicznym za pomocą tego wykresu.
Deflacja podczas kryzysu jest zjawiskiem tragicznym i dużo gorszym niż nawet 30% inflacji
  • Odpowiedz
Deflacja podczas kryzysu jest zjawiskiem tragicznym i dużo gorszym niż nawet 30% inflacji

@Mezomorfix: Pamiętam ten kryzys jak #!$%@? w 2015 i to zdziwienie, że ceny w sklepie jednak potrafią spadać
  • Odpowiedz
@kobiaszu @Leniek:

kryzys mieliśmy w 2014-2016

Jakbyś nie zauważył od 2011 była tendencja spadkowa, której apogeum miało miejsce w 14 roku. Podobnie jak mieliśmy wtedy wzrost bezrobocia i spadek PKB.

Ludzie byli tak biedni że nie mieli pieniędzy aby kupować cokolwiek poza podstawowymi potrzebami, więc producenci musieli obniżać ceny aby ktoś to kupił, co owocowało brakiem przychodów firm, cięć w kadrach i wzrostem bezrobocia.
  • Odpowiedz
Ludzie byli tak biedni że nie mieli pieniędzy aby kupować cokolwiek poza podstawowymi potrzebami, więc producenci musieli obniżać ceny aby ktoś to kupił

@Mezomorfix: Skończ #!$%@?ć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@Mezomorfix: no od 2003 do 2013 wzrosło jak poparcie dla konfederacji
Z 20% na 15%

A w tym strasznym kryzysie 2014-2016 wzrosło z 15% na 10%
  • Odpowiedz
@Leniek: nie?
To pokłosie kryzysu, podobne jak teraz kiedy kryzys covidowy można uznać za zakończony lecz skutki dla ludzi są nadal odczuwalne bo rząd wyebał miliardy pustych złotych w gospodarkę?
  • Odpowiedz
@Fireon:
Przeszłość:

- Nie idę na wybory, wszyscy politycy to złodzieje. Jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać
  • Odpowiedz