Aktywne Wpisy

Barakun91 +72

robertkk +146
Bylem w biedronce i starsza pani przy kasie pytala po ile jest ciasto (14 zl za cale), gdy dostala odpowiedz, to powiedziala, ze podziekuje i nie wezmie.
Za nia w kasie stal ukrainiec i powiedzial, ze niech pani chwile poczeka i jak byla jego kolej to kupil jej to ciasto (。◕‿‿◕。)
Pewnie zaraz mi ktos napisze, ze byl tym ciastem, ale wierzcie lub nie, milo
Za nia w kasie stal ukrainiec i powiedzial, ze niech pani chwile poczeka i jak byla jego kolej to kupil jej to ciasto (。◕‿‿◕。)
Pewnie zaraz mi ktos napisze, ze byl tym ciastem, ale wierzcie lub nie, milo

mam 165cm i około 70kg (nie posiadam aktualnie wagi)
chciałabym schudnąć do mniej więcej 55 żeby mieć spoko bmi i brak bebzola przede wszystkim. mój problem jednak jest taki, że najzwyczajniej w świecie jestem głodna :( próbowałam trzymać się niskich kalorii, (od 1300 do 1500 max) lecz ciągły niedosyt powoli i stale zbijają moje morale a nie pomaga też fakt, iż lubię słodycze a ich widok kusi z każdej strony
ostatecznie po jakimś pół roku przerwałam dietę i ciężko mi teraz do niej wrócić, wiedząc jaka czeka mnie udręka i brak szczególnie widocznych efektów
spędzać czasu w kuchni nie lubię, nie przepadam też za mięsem z racji smaku, choć będę w stanie zjeść pierś z kurczaka albo parówki jeśli o tym za bardzo nie myślę
moje pytania:
czy jakaś dodatkowa suplementacja białka z proszku pomoże, czy też wręcz przeciwnie? (w myśli, że białko syci)
czy jest jakiś tani i prosty w przygotowaniu produkt, czy też danie, które mógłyby mi pomóc? nie przeszkadza mi jedzenie tego samego codziennie
#pytanie
rezygnacja ze słodyczy, słodkich napojów, alkoholu
No niestety na
do alkoholów i napoi słodzonych na szczęście mnie nie ciągnie, to rzeczy bardziej typu ciastka czy czekolady kuszą a ciężko się opierać każdego dnia będąc głodnym
ziemniaki brzmią dobrze, nie mam dostępu do swojego ulubionego gatunku ale w sumie ziemniak to ziemniak, może znajdę coś podobnego
zauważyłam też, że mleko dobrze syci zwłaszcza na ciepło więc pół litra herbaty z mlekiem potrafi pomóc na jakiś czas
trzymam kciuki za Ciebie, najważniejsze to się nie poddawać! ^^
Komentarz usunięty przez autora
Jak patrze na siłce to sporo jest dziewczyn z dodatkowymi
Druga alternatywa to 80/20 - czyli przeznaczysz 20% zapotrzebowania na syf, który wliczasz w dzienna podaż kcal. Ale w moim przypadku się to nie sprawdza.
Taki zdrowy mindset potrzebuje dużo czasu i warto zmiany wprowadzać powoli. Na dzień dzisiejszy nie
@PiesRzodkiewka: no weź... Nie dziwne ze ci nie idzie. Przy tak niskiej kaloryczności musisz mieć to ułożone przez dietetyka. Mały trik Ci sprzedam. Nie jedz w ogóle węglowodanów do godziny 12 w południe i max do 19 wieczorem. W innych godzinach tylko węgle z niskim indeksem glikemicznym - twoim wrogiem jest insulina którą trzeba uspokoić, bo będziesz miała napady ma słodkie. Komfort diety Ci znacznie wzrośnie.
A słodkie możesz zastąpić np. galaretką 0 cal. np. z kfd
Ja je robię z białkiem/skyrem i wychodzi fajna pianka coś jak ptasie mleczko
Komentarz usunięty przez autora