Wpis z mikrobloga

• 19
@yolow71 zwolnił motorniczego z biedarusa co to hamował awaryjnie i się ludzie powywracali. Bo rzekomo miał na pokładzie 2 wózki dziecięce i 1 człowieka na inwalidzkim, a miejsc jest 1. No i wśród rannych było właśnie jedno z dzieci. No i dodatkowo okazało się że to on zawinił, a nie żadna awaria
  • Odpowiedz
@Viking- Ja jestem autentycznie ciekawy jak motorniczy ma to wyegzekwować. Chłop stojąc na przystanku ma sprawdzić we wszystkich kamerach czy przypadkiem mu się nie wbił kolejny inwalida?
Jak nie to przez mikrofon prosić o wyjście?

U nas za dużo rzeczy jest właśnie zrobione w taki sposób. Przepisy swoje, życie swoje i jest jak jest dopiero w momencie jak coś się wydarzy.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan też nie wiem jak. Bo zerknąć w jedną kamerę z widokiem na człon niskopodłogowe to nie problem, ale co potem? "Max 1 wózek, albo nie jadę "? Jedyne co mi przychodzi sensownego do głowy to nadanie komunikatu, że "nadmiarowi" jadą na własną odpowiedzialność i tyle.
  • Odpowiedz
@Viking- Wiesz niby nie problem rzucić okiem w tą kamerę tylko jak zauważysz ze ziomek się np opiera na lasce. W tej rozdziałce to może być ciężko.

Chciałbym zobaczyć walkę między madkami jakby że dwie albo trzy na jednym przystanku wchodziły xD

Zabawnie by było jakby się okazało że nie ma w regulaminie przedsiębiorstwa opisu na taką sytuację xD bo znając burdel u nas może być taki cyrk :p
  • Odpowiedz
a jestem autentycznie ciekawy jak motorniczy ma to wyegzekwować. Chłop stojąc na przystanku ma sprawdzić we wszystkich kamerach czy przypadkiem mu się nie wbił kolejny inwalida?

Jak nie to przez mikrofon prosić o wyjście?

@Darth_Gohan: W cywilizowanych krajach jest to zrobione w ten sposób, że wchodzi się wyłącznie wejściem obok kierowcy. No i wtedy kierowca ma orientację ile jest pasażerów (jak ci nowi się już nie mieszczą to nie bierze
  • Odpowiedz
@not_me: U nas we Wrocku niestety drzwi przy kierowcy zazwyczaj nie są przystosowane dla wózków.

Szkoda, ze jak #!$%@? menele srają i rzygają pod siebie w tramwaju to Budwajzer problemu nie widzi.
  • Odpowiedz
@not_me W tramwajach w żadnym cywilizowanym kraju nie widziałem żeby się wchodziło tylko jednym wejściem.

Rozmawiamy o tramwaju nie autobusie.

Poza tym w tych cywilizowanych krajach jak są niskopodłogowe to nikt nie każe wchodzić niepełnosprawnemu przodem na wózku bo się nie zmieści.
  • Odpowiedz
Bo rzekomo miał na pokładzie 2 wózki dziecięce i 1 człowieka na inwalidzkim, a miejsc jest 1

@Viking-: największa patologia to 1 miejsce na wózek w tramwaju. Przecież powinno być ich z 5 xD
  • Odpowiedz
W cywilizowanych krajach jest to zrobione w ten sposób, że wchodzi się wyłącznie wejściem obok kierowcy.

@not_me: możesz podać jeden taki kraj, gdzie do tramwajów wchodzi się jednymi drzwiami?
  • Odpowiedz
  • 0
@Ogau jeden z ważniejszych celów przy powstawaniu nowych pojazdów komunikacji miejskiej to jak najszybsza wymiana pasażerów a ten coś o jedynych drzwiach pisze xd
  • Odpowiedz