Wpis z mikrobloga

Mój #kot miał mały wypadek, prawie umarł, bo trzasnął go samochód jak sobie spacerował, te samochody za szybko jeżdżą -.- Nie mam z tego żadnej refleksji ani wyrzutów sumienia. Dużo kotów tam na ulicy ginie, normalka, wina aut.
Gdyby auta normalnie jeździły, żaden kot by nie wpadł pod koła, żaden psychopata by nie złapał kota, żeby torturować, żaden dziki pies nie zagryzłby kota, kot by się nie zakleszczył w niczym.

Taki oto przykład daje widzom gm Pakleza streamer #szachy i przedstawiciel polskiego związku szachowego xD

https://youtube.com/clip/Ugkxvy5iat0GW9Yc9gJz4KvD3mACBbCF2VFb
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Sharlene no ja tam nie słyszałem takiej wersji, którą przedstawiasz. Kot od razu został zabrany do weta, a wcześniej na streamie widać, że po odebraniu telefonu i powrocie na stream był bardzo przejęty i cały spocony..

Jakieś urojenia pro zwierzęce?
  • Odpowiedz
@Maybex: @Sunivia: dalej w filmie mówi że auto.

Przejęta osoba wyciąga wnioski i przestrzega przed zaniedbaniami zwierząt, a on nic, lekko opisał temat, wina auta, dalej będzie puszczał kota samopas

samo to "mój kot miał wypadek" - nie, to nie był wypadek. To było zaniedbanie, narażenie własnego pupila na niebezpieczeństwo.
  • Odpowiedz
@Sharlene: Teoretycznie to nie jest normalka - kotków jest na tyle dużo i za dużo, że o ile nie mieszkasz na wiosce usłanej polami to kot powinien siedzieć sobie w domu. Wychodzącego kota będzie już trudno przestawić, bardzo możliwe, że w końcu kiedyś nie wróci. Jeśli będziesz decydować się w przyszłości na innego kota - niech zostanie domatorem.
  • Odpowiedz
Nie mam z tego żadnej refleksji ani wyrzutów sumienia. Dużo kotów tam na ulicy ginie, normalka, wina aut

@Sharlene: XD A skąd wiesz, że nie miał? Bo się nie bił w pierś na streamie i nie zrobił wykładu?

Gdyby auta normalnie jeździły, żaden kot by nie wpadł pod koła, żaden psychopata by nie złapał kota, żeby torturować, żaden dziki pies nie zagryzłby kota, kot by się nie zakleszczył w
  • Odpowiedz
no fajny fikoł, on tak powiedział? Nie.

@dullboy: tak wynika z "no miał mały wypadek" i tego z jaką beznamiętnością mówił dalej

Ta, każdy ma swój, ale ci z głupimi jednak pokazują innym, że można robić głupio, bo im więcej osób robi głupio tym mniej ma się z tego powodu poczucia winy.
  • Odpowiedz
Przejęta osoba wyciąga wnioski i przestrzega przed zaniedbaniami zwierząt, a on nic, lekko opisał temat, wina auta, dalej będzie puszczał kota samopas

@Sharlene: Lekko opisał temat, czyli w Twoim mniemaniu powinien łkać publicznie i rwać sobie włosy z głowy? Rozumiem, że się przejełaś kotkiem, ale też tak trochę na siłę próbujesz pokazać jego bezduszność, do tego z góry zakłądając że gościu nie wyciągnie żadnych wniosków. Sama nadinterpretowałaś sobie wiele rzeczy,
  • Odpowiedz
@Sunivia:
Nie musi łkać. Wystarczyłoby proste "mój kot prawdopodobnie wpadł pod samochód, puszczałem go wolno, żałuję tego. A on zwalił winę na kierowców i że tam giną koty, żyćko xD

Nie ma żadnej nadinterpretacji, na 100% dalej będzie puszczać bez opieki.
  • Odpowiedz
A pamiętam że na czacie dawniej ktoś pisał "mam nadzieję że to nie wolno wychodzący?", albo dociekanie i ostrzeżenia że lepiej kotów samych nie puszczać. Widać jak dobro kota mu na sercu leżało. Czyli do takiego stopnia, żeby było wygodnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Sharlene: ja wypuszczam kota samopas. Jest wolny, jak chciała natura. Łapie sobie myszki a później wraca bawić się z moim psem (jego nie wypuszczam). Ostatnio przeglądałem nagrania z kamery ile w nocy nadz kot ma zabawy, jak skacze po drzewach.
Tak, raz potrącił go samochód (i wydaliśmy kilka tysięcy na leczenie ogona) ale przynajmniej jest szczęśliwy a nie zamknięty z obciętymi pazurkami w małym pokoiku. Pewnie już kiedyś się z
  • Odpowiedz
@atomic77: natura tego chciała jak nie było samochodów.
Kot byłby szczęśliwy nawet jakbyś ogrodził ogród i go na smyczy wyprowadzał. A na pewno cierpienie jakie czuł przy krzywdzie nie rekompensowało złudnego 'szczescia' z wolności
  • Odpowiedz