Wpis z mikrobloga

Ten Hag zaimponował. Nie jest to top trenerów na świecie a usadził na tyłku największe ego w tym sporcie. Nie dlatego, aby nauczyć czegoś Ronaldo, bo on się już niczego nie nauczy, a nawet nie musi, ale żeby nauczyć wszystkich młodszych na całym świecie.

Sport to hierarchia, nie ma wśród zawodników ważniejszej postaci od trenera. Nieważne, czy masz złote piłki, miliony na koncie i na Instagramie. Trener jest nad Tobą.

To co posadziło Cristiano na szczycie, jego ego, nieustępliwość oraz nieumiejętność porażek może go teraz szybko sprowadzić na sam dół.

#mecz #pilkanozna
  • 10
@nuukqn: jakiś klub w Portugalii, MLS ewentualnie PSG. Inny nikt go nie weźmie, z całym szacunkiem dla CR7, ale obecnie jego miejsce do ławka i wchodzenie w 60 minucie w poważnym klubie, za to w MLS czy średniej Portugalii ma podstawowy skład.
@30062018: Piękne słowa byczku, lepiej bym tego nie ujął. Szkoda, że CR7 już nie pogra w LM bo mógłby się umocnić na 1 miejscu wśród strzelców(jakoś nie widzi mi się tam nikt inny. Moim faworytem jest PSG, myślę że tylko oni mu dadzą taką tygodniówkę + razem z Messim by stworzyli najlepszy duet w historii sportu, zarówno czysto sportowo jak i marketingowo.
@Reretos: Ronaldo raczej nie chce jeszcze kończyć kariery, rok temu też prezentował się chimerycznie, dobrze zaczął, później miał dobrą końcówkę, sezon zważając na jego wiek rozegrał naprawdę dobry. Nie wiem jak wyglądał jego okres przygotowawczy w tym roku, ale chyba nieco później dołączył do drużyny po wakacjach. Jak dla mnie jego stać jeszcze na niezłe granie, ale jest już za stary i ma zbyt duże ego i nikomu nie będzie się