Aktywne Wpisy
Cinoski +182
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
TeselACC +257
Dopiero dzisiaj dowiedziałem się że #pdk nie znaczy padaka tylko pozdro dla kumatych. Używałem tego źle przez lata. Wychodzi na to że ewidentnie nie jestem kumaty. Ale za to wiele wiadomości nagle nabralo sensu
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
@Konkol: U mnie na szczęście będzie tylko mniejsza robota, odbarwienia, zaczątki próchnicy gdzie zrobią to w 5 minut itd. Największa była plomba o której mówiłem, potem to już praktycznie "kosmetyka".
@dzek: Yep. Muszę podziękować #!$%@? amatorowi (a niby taki "dobry", który wyrywał mi z 13 lat temu szóstkę. Wszystko fajnie, tylko jakoś na zdjęciu nie zauważył (kapnął się po bodaj 3 godzinach), 3
@apee: tak, śląsk
Pomyśl o wizycie u periodontologa i kiretażu.
@arkadikuss: mnie mój dentysta na rwanie wysyłał na uniwerek na NFZ żeby zrobić to za darmoszke i ma to sens, z jej argumentacji to: przeciętni dentyści na co dzień zajmują się ratowaniem zębów a nie usuwaniem. Ci na NFZ jako, że to NFZ, to znacznie częściej rwą. Operacja niby szybka ale podobno wcale
Ten dentystyczno-chirurgiczny wątek jest mi bliższy.
@jabulani: No dobra, ale nadal wyrwanie zęba za 1500 zł to abstrakcyjnie wysoka cena jak na rynkowe warunki... Mój chłopak zapłacił 2 miesiące temu za wyrwanie właśnie u chirurga szczękowego trudnej, zatrzymanej ósemki niecałe 700 zł (w tym cena znieczulenia), gdzie za pozostałe ósemki już
@Keczupikczu: Niektórzy mają większe predyspozycje do kamienia niż inni. Ja mam np. retainer po leczeniu ortodontycznym, w okolicach którego szybko się kamień zbiera nawet jak dbam o zęby, a jak odpuszczę sobie nitkowanie to już w ogóle rośnie w oczach i po 2 miesiącach zęby tam są zakamienione, pomimo tego że zęby myję przynajmniej 2x dziennie
Pewnie zalezy od miasta i ilosci specjalistów.
Ja kojarzę stawki za zatrzymaną ósemkę w przedziale 500-800PLN.
@arkadikuss: Skaling jest co rok za free z NFZ.
Kup irygator. Żadna szczoteczka elektryczna, czy soniczna nie da ci takiego efektu czystości. Po pierwszym użyciu czujesz się jakbyś dopiero co wrócił od dentysty po skalingu. Też mam tendencję do odkładania się kamienia, bo pijąc herbatę czy kawę "cedzę" przez dolne siekacze.
No i oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że na pewno lepiej jest codziennie używać irygatora niż nitkować raz na jakiś czas ze względu na
PANASONIC EW-1211 DentaCare. Odkąd używam nie ma potrzeby skalingu.