Aktywne Wpisy
peszekorzeszek +353
Niczym tak dobrze mi się nie ubija jak 30letnim zelmerem rodziców, którego dostali na prezent ślubny (ʘ‿ʘ) #gotujzwykopem

maximus481 +189
Siema Mirki!
Od czasu aktualizacji nie bywam tu prawie wcale, może dwa razy w miesiącu.
Dzisiaj piszę do was z samolotu do Los Angeles, (chociaż postuje to dopiero teraz idąc spać, bo miałem problem z internetem wtedy) gdzie spędzę parę dni żeby później pojechać na południe, do San Diego a na samym końcu do Campo na granicy z Meksykiem, gdzie za tydzień zaczynam szlak Pacific Crest Trail liczący 4300km zachodnim brzegiem Stanów
Od czasu aktualizacji nie bywam tu prawie wcale, może dwa razy w miesiącu.
Dzisiaj piszę do was z samolotu do Los Angeles, (chociaż postuje to dopiero teraz idąc spać, bo miałem problem z internetem wtedy) gdzie spędzę parę dni żeby później pojechać na południe, do San Diego a na samym końcu do Campo na granicy z Meksykiem, gdzie za tydzień zaczynam szlak Pacific Crest Trail liczący 4300km zachodnim brzegiem Stanów

Kurde, nie spodziewałem się że Xbox Series S bardziej cofa branże, niż nawet Xbox One S. ¯\_(ツ)_/¯
#xbox #xboxseriess #batmat #pcmasterrace #ps5
Mega ta logika jest :) Co powiedzą, jak wyjdą wersje PRO konsol i Xbox Series X będzie słabe? :D
@LechuCzechu: ale wiesz, że to nie jest ich wymówka, tylko człowieka co przy tej grze nie pracował nawet?
Może i wygląda gorzej ale za to działa też gorzej.
@annotate: ale co mają korygować? To że optymalizację robi się pod najsłabszy sprzęt? To znaczy w przypadku GK problemem jest gra i studio, ale to, że XSS będzie hamulcowym generacji ze względu na konieczność optymalizacji pod ten sprzęt, to jakaś wielka kontrowersja nie jest.
Akurat twitt w temacie:
https://twitter.com/VGC_News/status/1583074307768750081?t=O0q8I6R3dDgw47QOX9UIcw&s=19
@annotate: ale co mają korygować? To że optymalizację robi się pod najsłabszy sprzęt? To znaczy w przypadku GK problemem jest gra i studio, ale to, że XSS będzie hamulcowym generacji ze względu na konieczność optymalizacji pod ten sprzęt, to jakaś wielka kontrowersja nie jest.
Akurat twitt w temacie:
https://twitter.com/VGC_News/status/1583074307768750081?t=O0q8I6R3dDgw47QOX9UIcw&s=19
@Cinkito Byłaby to prawda gdyby
@Variv: tylko najwidoczniej nie mogą/nie chcą zejść poniżej jakiegoś poziomu i np. rzucać gier w 720p. Mimo wszystko gra na
@Variv: to działało na PS4, no nie jest to wielki sukces
@Variv: w sumie jak wyżej, obie gierki na PS4 przecież wyszły, choć z tym, że Cyberpunk na starej generacji działał to akurat kłócić się można
@Variv: 1080p 30fps, gdzie jesteśmy dopiero pod koniec drugiego roku generacji, grafika raczej do przodu jeszcze pójdzie.
Nic tutaj nie jest nowością i było przerabiane w poprzedniej generacji. Niech się cieszą ze jest tak mało rodzajów new genów i tylko dwóch dużych graczy.
Co jest złego w 1080 i 30fps na S? To S tu musi być słabsza jakość bo jest słabsze GPU. Mogą nawet do 720p zejść - ja tu problemu nie widzę.
@Variv: to ja się Ciebie o to pytam jak zacząłeś rzucać tytułami RDR2, DL2 i Cyberpunk, czyli wszystkimi, które mają wersje starej generacji. RDR2 to przecież nawet nie ma wersji na obecną generację, to jest typowo gra Xbox One/PS4.
Gra pójdzie stabilnie na ziemniaku jak twórca obniży grafikę w wersji na S. Grunt, że cpu jest takie samo więc podstawowe działanie konsoli jest identyczne jak w większej wersji. Gdyby cpu było inne to faktycznie byłby problem.
Deweloperom się po prostu nie chce testować to narzekają.
@Variv: ale wymagają na X, a gra na S musi działać dobrze. Zresztą teraz mówisz, że jest akceptowalne, a poczekajmy aż rzeczywiście wyjdzie nowa gra i powiedzą, że na XSS jest 720p 30 fps czy będzie to tak łatwo zaakceptowane ( ͡° ͜ʖ ͡
@Variv: ale wymagają na X, a gra na S musi działać dobrze. Zresztą teraz mówisz, że jest akceptowalne, a poczekajmy aż rzeczywiście wyjdzie nowa gra i powiedzą, że na XSS jest 720p 30 fps czy będzie to tak łatwo zaakceptowane ( ͡° ͜ʖ ͡
@Variv: to, że gra musi działać na S i to bierzesz jako punkt odniesienia. Zawsze zaczynasz od najsłabszego sprzętu i optymalizujesz pod niego, iść w górę nie ma problemu, gorzej jakby zrobić grę czysto pod XSX i nagle trzeba byłoby robić fikołki żeby to
@miodnik: nope ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@asunez: no problem bo wtedy masz x2 opcja x każda wersja konsoli która supportujesz i nie zawsze to rozdzialka trzyma wydajność ( ͡° ͜ʖ ͡°)