Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
Mirki, mam taki zestaw okien w salonie. Około 3.5m szerokości. Nie otwieram tych okien, drażni mnie też ich ilość i to że elementy konstrukcyjne zasłaniają widok.
Czy byłby jakiś problem jakbym zmienił ten zestaw 4 okien i jedno duże? (Parowanie etc)
#budownictwo
trzeci - Mirki, mam taki zestaw okien w salonie. Około 3.5m szerokości. Nie otwieram ...

źródło: comment_16662453415CRjsgrLy1mDwEWYrZG4zX.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trzeci: Można, ale administracja może się p-------ć. Ale po prostu zleć wymianę i o nic nie pytaj. nikt nie będzie kazał ci ich demontować..
  • Odpowiedz
@trzeci: okna typu fix zawsze będą miały lepszą izolację niż okna rozwierane. U ciebie jest inny problem jak któraś szyba przekracza wymiar 3.2m to należy ją wzmocnić a to powoduje grubsze szyby, zamówienie na życzenie koszty rosną x2 x3, przy instalacji trzeba dźwig zamówić.

Okien fix producenci też nie reklamują za bardzo na swoich stronach więc czeka cię kupa telefonów i maili.

Najczęściej wycenę robią za free więc umów się
  • Odpowiedz
@trzeci: zastanów się czy na pewno nie musisz tych okien otwierać, czy na pewno nie będzie za gorąco latem, jeżeli tak to montuj fixa, albo małe okno otwierane i reszta fix (oczywiście fix na całej ścianie będzie robił lepsze wrażenie) jeżeli masz w pokoju jeszcze inne okna albo drzwi na balkon to ja bym dał fixa, tylko jak z nasłonecznieniem i z izolacją?, to już sam musisz wiedzieć, czy możesz
hadrian3 - @trzeci: zastanów się czy na pewno nie musisz tych okien otwierać, czy na ...

źródło: comment_1666265864yTWxfiSQoYgni2Hs2OUsTa.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz