Mam 5 suwaków, gdy wciskam przycisk lub przesuwam slajder, resetuje się cały plik main.py i wszystkie zmienne i są wczytywane od nowa. Próbuje jakoś zapamiętać stan zmiennej między tymi sesjami. Nie wiem jak to zrobić. Jest jakiś static? No chyba, ze będę pisał do pliku.
Musze zrobić jakiś logiczny semafor, żeby funkcja obliczająca, nie wykonywała się przy każdym ruchu, bo to obciąża system. Chcę najpierw ustawić zmienne i wcisnąć przycisk, który odblokuje semafor i wtedy program wykona sie normalnie.
if _name_ == '_main_': if 'Init' not in st.session_state: st.slider('ilość detektorów', 1, 500, 150, on_change=update, key="sliderA") # this is a widget st.slider('Krok DeltaAlfa', 0.1, 40.0, 1.0, on_change=update, key="sliderB") # this is a widget st.slider('Offset', 1, 300, 180, on_change=update, key="sliderC") # this is a widget st.checkbox("Filtruj sinogram", on_change=update) st.session_state['Init'] = 'init' # main else: st.slider('ilość detektorów', 1, 500, st.session_state.sliderA, on_change=update, key="sliderA") # this is a widget st.slider('Krok DeltaAlfa', 0.1, 40.0, st.session_state.sliderB, on_change=update, key="sliderB") # this is a widget st.slider('Offset', 1, 300, st.session_state.sliderC, on_change=update, key="sliderC") # this is a widget st.checkbox("Filtruj sinogram", on_change=update)
Mam 5 suwaków, gdy wciskam przycisk lub przesuwam slajder, resetuje się cały plik main.py i wszystkie zmienne i są wczytywane od nowa. Próbuje jakoś zapamiętać stan zmiennej między tymi sesjami. Nie wiem jak to zrobić. Jest jakiś static? No chyba, ze będę pisał do pliku.
Musze zrobić jakiś logiczny semafor, żeby funkcja obliczająca, nie wykonywała się przy każdym ruchu, bo to obciąża system. Chcę najpierw ustawić zmienne i wcisnąć przycisk, który odblokuje semafor i wtedy program wykona sie normalnie.
if _name_ == '_main_':
if 'Init' not in st.session_state:
st.slider('ilość detektorów', 1, 500, 150, on_change=update, key="sliderA") # this is a widget
st.slider('Krok DeltaAlfa', 0.1, 40.0, 1.0, on_change=update, key="sliderB") # this is a widget
st.slider('Offset', 1, 300, 180, on_change=update, key="sliderC") # this is a widget
st.checkbox("Filtruj sinogram", on_change=update)
st.session_state['Init'] = 'init'
# main
else:
st.slider('ilość detektorów', 1, 500, st.session_state.sliderA, on_change=update, key="sliderA") # this is a widget
st.slider('Krok DeltaAlfa', 0.1, 40.0, st.session_state.sliderB, on_change=update, key="sliderB") # this is a widget
st.slider('Offset', 1, 300, st.session_state.sliderC, on_change=update, key="sliderC") # this is a widget
st.checkbox("Filtruj sinogram", on_change=update)
checkboxStatus = 1
filePath = st.text_input('Ścieżka do pliku', "./Kolo.jpg")
#programowanie #programista15k