Plejstejszo 5 - "nextgen" do ogrywania gier w 24 fps ( ͡°͜ʖ͡°) Za chwilę wersja PRO a tu wielu wykopków wciąż ubranych w raty za ziemniaka, w zestawie z meblami ogrodowymi, do 2032 roku ( ͡°͜ʖ͡°)
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: ale przecież ludzie mówią że na konsolach nie ma patchy, wszystko działa day1, nie trzeba sie #!$%@?ć ze sterownikami itp ( ͡°͜ʖ͡°)
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota wątpię, że w 4K, ale wcale by mnie to nie zdziwiło. Mam PS4 i XSS i uważam, że na dzień dzisiejszy, XSS to najlepszy wybór w stosunku cena=grywalnosc.
@b27piter: ale przecież ludzie mówią że na konsolach nie ma patchy, wszystko działa day1, nie trzeba sie #!$%@?ć ze sterownikami itp ( ͡°͜ʖ͡°) No bo nie musisz sie z niczym #!$%@?. Wkladasz plytke i z automatu instaluje co trzeba. Nie dziala? To albo czekasz i pojawia sie patch albo czekasz i nie pojawia sie patch wiec nie trzeba spedzac czasu na google by poczytac
płytkę w 2022r no nieźle. I chce Ci się wstawać i wkładać tą płytkę i żonglować jak chcesz zagrać w coś innego? Jeszcze pewnie schylać się trzeba, Panie idź Pan w ( ͡°͜ʖ͡°)
@Wolsky: aż taka bida? Przecież konsole to taka wygoda, a teraz każesz żonglować płytami, kupować, sprzedawać, #!$%@?ć się z odgłosem napędu i przesyłkami?
@b27piter: Uwielbiam jak ludzie biorą sobie za punkt honoru wojenki na tagach konsolowych o zabawki do grania xD
Mam i pc, i Xboxa, i ps5 i rzeczywiście, widzę że jak chce w coś zagrać, to jest po prostu o wiele mniej #!$%@? na konsoli, niż na pc. Za przykład ostatnia FIFA, która sypie errorami DirectX'a z dupy na maszynie sporo powyżej rekomendowanych. Siłą rzeczy zamknięta platforma, to większa kontrola nad tym, jak oprogramowanie się będzie na niej zachowywało - na komputerah trzeba brać pod uwagę niezliczoną ilość konfiguracji.
Dodatkowo Jeżeli wszyscy mają ten sam sprzęt, to wydawcy odchodzi możliwość #!$%@?, że problem jest po twojej stronie, bo sprzęt, bo gówno w systemie i jest o wiele większe prawdopodobieństwo, że #!$%@? gra zostanie naprawiona, bo (przy założeniu że społeczność nie jest #!$%@? i nie poleci po preorder po pierwszym cinematicu) większość właścicieli już kolejnego ich produktu
@Wolsky: platformowe wojenki na dłuższą metę męczące, ale od czasu do czasu lubię coś tam wysrać i poczytać, dla beki. Tzn bardziej mniej ciekawi racjonalizowanie swojego wyboru przez niektóre osoby.
Jeden gość pisze "trzeba czekać na patche", a potem usilnie próbuje mnie przekonać, że jednak nie trzeba, wszystko jest git. Drugi gość, że to taka wygoda. Drugim kablem hdmi kompa nie podłączy do TV, ale kupno/sprzedaż gier full-time żeby zaoszczędzić 20zł to już super wygoda. Trzeci gość pisze, że gier nie mam na własność. Nie rozumiem co to znaczy. Mam konto na steamie od pewnie jakichś 15 lat, wszystkie gry za które zapłaciłem, mogę w nie grać. Epic daje gry za prawdziwe "darmo" , bez abonamentów. Np pierwszą część Plague Tale odebrałem za darmo właśnie z Epica. Teraz weźmy na przykład konsole Sony. Kupiłeś GoW Ascension na PS3, 10 lat temu, wcale nie tak dawno. Zagrasz na PS5? #!$%@? zagrasz, jak nie kupisz abonamentu, w drugim czy tam trzecim planie. I to tylko w jakiejś
@rbbxx: Ja tam mam lapka z RTX 3070 (wydajność PC z RTX 3060) i gra się fenomenalnie, w 60 fps. Co prawda w 1440p, ale w 4k z DLSS na performance jest srednio 50 fps więc w pytkę. Jednak najlepsze połączenie to PC i PS5.
Za chwilę wersja PRO a tu wielu wykopków wciąż ubranych w raty za ziemniaka, w zestawie z meblami ogrodowymi, do 2032 roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2 teraflopy jednak robią różnicę...
#ps5 #xbox #xboxseriesx #playstation #pcmasterrace
@Zielony34: pytanie jaka rozdzialka w SS
No bo nie musisz sie z niczym #!$%@?. Wkladasz plytke i z automatu instaluje co trzeba. Nie dziala? To albo czekasz i pojawia sie patch albo czekasz i nie pojawia sie patch wiec nie trzeba spedzac czasu na google by poczytac
@rbbxx: dodaj jeszcze pralkę i lodówkę.
Druga sprawa granie w 30 klatkach xd Przeciez to dla masochistów
Mam i pc, i Xboxa, i ps5 i rzeczywiście, widzę że jak chce w coś zagrać, to jest po prostu o wiele mniej #!$%@? na konsoli, niż na pc. Za przykład ostatnia FIFA, która sypie errorami DirectX'a z dupy na maszynie sporo powyżej rekomendowanych.
Siłą rzeczy zamknięta platforma, to większa kontrola nad tym, jak oprogramowanie się będzie na niej zachowywało - na komputerah trzeba brać pod uwagę niezliczoną ilość konfiguracji.
Dodatkowo Jeżeli wszyscy mają ten sam sprzęt, to wydawcy odchodzi możliwość #!$%@?, że problem jest po twojej stronie, bo sprzęt, bo gówno w systemie i jest o wiele większe prawdopodobieństwo, że #!$%@? gra zostanie naprawiona, bo (przy założeniu że społeczność nie jest #!$%@? i nie poleci po preorder po pierwszym cinematicu) większość właścicieli już kolejnego ich produktu
Jeden gość pisze "trzeba czekać na patche", a potem usilnie próbuje mnie przekonać, że jednak nie trzeba, wszystko jest git.
Drugi gość, że to taka wygoda. Drugim kablem hdmi kompa nie podłączy do TV, ale kupno/sprzedaż gier full-time żeby zaoszczędzić 20zł to już super wygoda.
Trzeci gość pisze, że gier nie mam na własność. Nie rozumiem co to znaczy. Mam konto na steamie od pewnie jakichś 15 lat, wszystkie gry za które zapłaciłem, mogę w nie grać. Epic daje gry za prawdziwe "darmo" , bez abonamentów. Np pierwszą część Plague Tale odebrałem za darmo właśnie z Epica. Teraz weźmy na przykład konsole Sony. Kupiłeś GoW Ascension na PS3, 10 lat temu, wcale nie tak dawno. Zagrasz na PS5? #!$%@? zagrasz, jak nie kupisz abonamentu, w drugim czy tam trzecim planie. I to tylko w jakiejś
Co prawda w 1440p, ale w 4k z DLSS na performance jest srednio 50 fps więc w pytkę.
Jednak najlepsze połączenie to PC i PS5.