Wpis z mikrobloga

@LadyRaspberry: no może , mnie tylko smieszy to podejście że trzeba się uczyć chińskiego bo costam. Przecież już kupujemy od nich wszystko i czemu ten schemat miałby się jakoś specjalnie zmieć i europejczycy mieliby potrzebę władać tymi krzaczkami? Kariery w Chinach już się wielkiej nie zrobi bo jesteśmy w tyle jeśli chodzi o innowacyjność i produktywność i tak. Tutaj taktyka raczej będzie odwrotna tj. izolacjonizm, który już próbował w kilku
  • Odpowiedz
xD te jaranie sie chinami i rosja to teraz dla mnie glowny wykrywacz konfederaty, moj znajomy ktory wychwalal chinczykow i ruskich pod niebiosa zesral sie podczas dyskusji, jak poznal liczby ile i co potrafia produkowac te dwa wielkie (xD) kraje, chiny to w ogole sie zesraja bo ich sama japonia skasuje

@r3nal: Pozdrawiam @ElonMuskKochamCie xD

Chiny wykupujące większość firm na świecie xDDDD
johny-kalesonny - > xD te jaranie sie chinami i rosja to teraz dla mnie glowny wykryw...

źródło: comment_1665957981t57fG94ioKLHmgF6s5ohU0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
jakaś forma konfrontacji USA i Chin jest jasna i nieunikniona

@camelinthejungle: jeśli chodzi o militarną konfrontację to Chińczycy nie są głupimi ludźmi jak ruskie i zdają sobie sprawę że nie mają żadnych, powtarzam, żadnych szans w konflikcie militarnym przez:
- całkowite uzależnienie gospodarcze od US i EU
- całkowitą technologiczną zależność od US i EU
- brak jakiegokolwiek doświadczenia wojskowego z którego wynikałaby jakakolwiek wiedza dotycząca prowadzenia walki oraz
  • Odpowiedz