Robiłem zdjęcia. Około tysiąca, Rawy na karcie Samsung Evo 16gb. Domyślam się, że praktycznie całą zapełniona.
No więc wracam do chaty i zgrywam. Co chwila przerywa operacje, rzekomo przez poluzowane wejście i poruszony kabel od aparatu. Aparat Sony a390.
Próbuje kilka razy i niby idzie, po czym nagle aparat traci ostatnia kreskę naładowania i choć oczywiście jeszcze działa bez problemu, pokazuje komunikat o przymusowym sformatowaniu karty. Wkładam ja do telefonu i to samo, trzeba sformatować.
@Toszeron: mogła karta zdechnąć. Spróbuj zgrać jakimś normalnym czytnikiem, może zadziała. Poszukaj też ewnentualnie jakiegoś programu do odzyskiwania danych.
@Toszeron: Wysypał się system plików na karcie, może przez zaniki zasilania, może karta już walnięta. Odzyskaj se dane za pomocą DMDE czy innego programu i potem przetestuj kartę np w hdtune.
@Toszeron: @Mrozinho: No mi się niedawno wywaliła trzyletnia karta SD Sandisk Ultra 128GB (ta z 10 lat gwarancji o podwyższonej wytrzymałości) a była w iPodzie zamiast dysku twardego, raz na nią wrzuciłem muzykę i potem tylko dorzucałem nowe.
Robiłem zdjęcia. Około tysiąca, Rawy na karcie Samsung Evo 16gb. Domyślam się, że praktycznie całą zapełniona.
No więc wracam do chaty i zgrywam. Co chwila przerywa operacje, rzekomo przez poluzowane wejście i poruszony kabel od aparatu. Aparat Sony a390.
Próbuje kilka razy i niby idzie, po czym nagle aparat traci ostatnia kreskę naładowania i choć oczywiście jeszcze działa bez problemu, pokazuje komunikat o przymusowym sformatowaniu karty. Wkładam ja do telefonu i to samo, trzeba sformatować.
O Hui chodzi?
@Mrozinho: a jakie nie są? To kupie