Dziś miałem "wyścig" na 10km po 12 tyg. odkąd zacząłem się bawić w #bieganie . Fajnie poszło, bo cel był 54min, a udało się 51min, a gdyby nie wiatr to może by się udało nawet zejść poniżej 50min. Zeszło kilka kg (97 -> 90kg) także ogólnie jestem mega zadowolony, ale czas na nowe wyzwania. Przy takim poziomie zastanawiam się jakie cele wybrać na półmaraton. Pewnie jakiś po zimie. Tempo 5.15? co myślicie Koledzy ekperci? Z ciekawostek to powiem, że po tych 10km najbardziej to bolą mnie suty :D
@matek22: normalne na początku. Mnie też bolały. Ja nie wiem co ci ludzie mają z tymi maratonami. Po co się tak męczyć długo i jeszcze płacić. Parkrun masz za darmo i w godzinę wynik zrobisz i po świeże bułki skoczysz.( ͡°͜ʖ͡
@matek22: bieganie to nie jest koncert życzeń, jak wytrenujesz to będzie, jak nie to nie ( ͡°͜ʖ͡°) aktualnie z takiej dychy to na pewno nie, jak coś jeszcze pobiegasz to powinno być git
@matek22: myk na bolące suty to wsadzenie koszulki w portki - dla mnie to było jak odkrycie Ameryki XD. Wówczas materiał nie obciera z taką intensywnością sutków, ponieważ koszulka nie porusza się zanadto góra/dół. Polecam gorąco!
@matek22: Na otarcia najlepsze są koszulki kompresyjne, albo bo prostu obcisłe, takie fitnesowe spokojnie dają radę. Po prostu nie przesuwają się po skórze
Mnie też bolały.
Ja nie wiem co ci ludzie mają z tymi maratonami.
Po co się tak męczyć długo i jeszcze płacić.
Parkrun masz za darmo i w godzinę wynik zrobisz i po świeże bułki skoczysz.( ͡° ͜ʖ ͡
@matek22: bieganie to nie jest koncert życzeń, jak wytrenujesz to będzie, jak nie to nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) aktualnie z takiej dychy to na pewno nie, jak coś jeszcze pobiegasz to powinno być git
@Sl_w_k_1: wystarczy szybciej biegać i się człowiek długo nie męczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Sl_w_k_1: powiedział człowiek, który w co drugim poście reklamuje GEZNO, z wpisowym ~200zl i dystansami 20-90 km.
(╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Ale dzieci mają za darmo.
@matek22: ja używam https://www.action.com/pl-pl/p/tama-kinezjologiczna/ tnę ją na krótkie paski, jak nie zakleję to po 10 km suty potrafią mi nawet krwawić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na otarcia najlepsze są koszulki kompresyjne, albo bo prostu obcisłe, takie fitnesowe spokojnie dają radę. Po prostu nie przesuwają się po skórze