Aktywne Wpisy
Riannon86 +187
Sprzątam w domowych książkach i znalazłam książkę kucharska prababci z 1889. Podsylam kilka stron. Gdyby ktoś chciał jakieś przepisy dajcie znać. #gruparatowaniapoziomu #gotujzwykopem #kuchnia #historia #ksiazki
Pokojowa +15
Materiał filmowy z luksusowego ukraińskiego ślubu nad włoskim jeziorem Como.
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
#rower #pytaniedoeksperta
Drugie, marina kupujesz golasa, do tego bagażnik(i), światło, błotniki, a dopiero potem sakwy.
Gdzie chcesz dojechać? Może praktyczniej będzie kupić rower trekingowy, może nawet ze światłem z dynama, a resztę przeznaczyć na sakwy, namioty i co tam chcesz.
Edit: jeżeli trekkingowy to masz na myśli jakiś konkretny model?
Teren po jakim pojedziesz, to pewnie szosy, drogi p.poż. w lasach i szosy. A takie trasy zrobisz nawet szosówką. Więc trekingowy na fajnych oponach przejedzie na lajcie.
Chyba, że planujesz turystyczne szlaki rowerowe, wtedy od razu krosowy motocykl, albo quad, bo rowerem to szkoda nerwów.
Bardziej chodzi mi o akcesoria w cenie roweru, bo raz, że dopasowane,
@Potargany: @wykopyrek: zrobić setkę tak, ale do bikepackingu to już niekoniecznie. Co innego prowadzić lekką szosę, a co innego obładowany rower. A żeby tego uniknąć, to chcesz oponę z dobrym bieżnikiem.
Tu trzeba uważać, bo jednak nie do każdej szosy wsadzisz szeroką oponę. Wydaje mi się że najlepiej minimum te 40c z jakimś głębszym bieżnikiem.
Inna sprawa że szosy nie mają mocowań
@Paczek_w_masle: zdecydowanie. I nie tylko opony, ale i geometria.
Teraz mocowania możesz dosztukować w każdym miejscu, są rozmaite systemy. Ciężkiej sakwy nie zawiesisz, ale bidon jak najbardziej.
Oczywiście do wycieczek lepszy rower wycieczkowy, który dodatkowo sprawdzi się jako uniwersalny "wyskoczyć do biedronki po dwa ośmiopaki i czipsy".
Taka skoda octavia kombi ze świata rowerów.