Mireczki siedzące w #overclocking - dlaczego w MSI afterburner mam maksymalną wartość power limit jako 100%? Mam Gigabyte RTX 2080S SUPER GAMING OC. W wielu poradnikach na necie każdy ma 120% używając tej samej karty. Gdzie tkwi problem? #nvidia #komputery #pcmasterrace
@Nheero: A czytać nie potrafię, sory, pomyliłem model. Ale upewnij się że masz te 2 porty podłączone osobnymi kablami z PSU a nie jednym który się rozdziela na więcej.
@GotoFinal: czyżby to było to? Faktycznie jest jeden taki kabel rozdzielający. Wrzucam foto, ale zarówno w karcie jak i od psu nie miałem dwóch osobnych, jeszcze sprawdze kartony
@GotoFinal : coś to w ogóle zmienia jak karta jest podłączona na dwa kable zasilające niż na 1 rozdzielony? możliwe, że to też kwestia samego psu, mam 650W
@Nheero: no te kabelki nie są stworzone do ciągniecia niewiadomo ile mocy, ale nie wiem dokladnie jak to wyglada z tym modelem, psu tez moze nie dac az tyle mocy na jednym wyjsciu. Ale jak dalej nic to nie wiem.
Mam pytanie, znam się na komputerach ale na motoryzacji w ogóle, co daje w samochodach osobowych silnik większy niż ~1.5 na publicznych drogach, nie tak orientacyjnie albo w jednej sytuacji na milion tylko tak zauważalnie przydatnego #samochody #motoryzacja
#nvidia #komputery #pcmasterrace
https://bit-tech.net/reviews/gigabyte-geforce-rtx-2080-super-gaming-oc-review/11/
źródło: comment_1665746446M6qfcvu8TFScP1x9Nm6vLh.jpg
Pobierzźródło: comment_1665747208dkJDm3cVF68VBGQxySctCe.jpg
Pobierz