Aktywne Wpisy

annlupin +14
sytuacja na zewnątrz jest taka że jakieś ptaki sie drzom jakółki jeszcze śpią i gołomp też

NaczelnyAgnostyk +18
Dobra idę walić konia proszę nie przeszkadzać minutka i jestem
Skopiuj link
Skopiuj link

Wykop.pl
@Hieronim_Berelek: najlepsze wyjście z obecnej sytuacji to uniezależnienie się od Saudów, deal z Iranem tej zimy i w okresie długoterminowym granie pod łupki, atom itd. To sci-fi, ale miło pomarzyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+ Wzrost cen ropy, zwiększy z automatu ceny ropy rosyjskiej więc dalej będą więcej płacić
A z tym Iranem to szału nie ma
https://www.reuters.com/markets/commodities/chinas-may-oil-imports-russia-soar-55-record-surpass-saudi-supply-2022-06-20/
źródło: comment_1665607076E3Wf7NTbYzCRksd2pv04r1.jpg
PobierzTo chyba im tak średnio wyjdzie. By coś ugrać musieli by albo:
a) sprawić by pomoc dla Ukrainy została zatrzymana albo mocno ograniczona
b) nakłonić Putina do ustępstw w
najważniejszy wątek, czyli próba wyjścia z wasalizacji i stania się liderem w regionie "wybrzmiewa" z tekstu
3/4 ludzi na TT jak się dowie, że jakiś kraj robi coś przeciw świętemu USA to zaraz jest sojusznikiem Rosji/Iranu, a tu wjeżdża twój tekst
Pójdzie Biden do sądu na Manhattanie i powie "proszę sądu, Araby wzięły pieniądze i nie kopią ropy. Proszę ich ukarać"?
Niezła jankesofilia panuje ostatnio na wykopie. "Walić Europę, byleby się USA układało" xD. Skąd wy się typy bierzecie, to ja nie wiem.
źródło: comment_1665617548mD6rpMVjj54XRC0IjjICfS.jpg
Pobierz