Wpis z mikrobloga

Nie wiem, dlaczego to robie, ale odpalilem sobie food wars na youtube i jest tam porownanie miedzy innymi gabarytow roznych napojow serwowanych przez fast foody i na przyklad w Burger King US napoj Large ma ponad 1 litr oO Zastanawiam sie, jak ludzie moga wypijac takie ilosci, dokladajac do tego przeciez jeszcze mase niezdrowego zarcia xD

#jedzenie #usa #uk #youtube #kfc #burgerking #mcdonalds
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@today:
Pewnie rozcienczone. Podam jako ciekawostke, ze kiedy pracowalem w Luxembourgu w Pizza Hut, napoje to byly tak naprawde koncentraty coli/fanty itp rozcienczone woda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@DrGreen_2:
No rozumiem, ze sa wieksi, ale jakim cudem mozna upchac w siebie najpierw duzo jedzenia, a potem ponad litr slodzonego napoju, dla mnie ni do pomyslenia xD
  • Odpowiedz
@gejuszmapkt: Wszędzie gdzie masz pistolety czy maszyny do napojów w tym bary to jest to z koncentratu. Po co wozić wodę.

Są więksi, czytaj dużo więksi wiec zamiast zjadać 2-3k kalorii #!$%@? 6-8k
  • Odpowiedz
@gejuszmapkt: to jest też kwestia kultury, osobiście uważam porcję w UK za spore, ale czasem jak mnie pokusi pójście do Starbucksa, to widzę niektórych z wyraźnym akcentem amerykańskim i zazwyczaj proszą oni o największe kawy. Kiedyś jakaś strona pokazywała, że ludzie w USA podawali instrukcje jak zrobić im kawę w Starbucksie np: 3 pełne pompki syropu karmelowego, 2 porcje bitej smietany.
Było to komiczne.
  • Odpowiedz
@gejuszmapkt: wiem, że późno, ale: np. na Cyprze są 3 rozmiary, miedium, big, large, gdzie big to nasza duża, a large jest litrowa. Co ciekawe, zwykły burger z oferty specjalnej wielkościowo jak 1.5 drwala, a frytki duże jak nasze duże x2. Całość za 8 euro, gdzie u nas za tyle jeszcze głodny z mc wyjdziesz.
  • Odpowiedz