Wpis z mikrobloga

Współpracuję chociaż z gazem

@H4RRI3R: 2.5 v6 w mk2 ma wtrysk bezpośredni, nie wiem jak z tym konkretnym ale ogólnie do bezpośredniego niby się da, ale lepiej poszukać czegoś na pośrednim
  • Odpowiedz
@piwakk: Jest sporo dobrych japonskich silnikow z pojemnosciami 2+ litra.

@H4RRI3R: Znany z Toyoty silnik 2.2 d4d. Ani to jakas wielka padaka ani jakis cud techniki. Ot poprawny diesel.

Aczkolwiek jak
@Abovd: napisal.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@H4RRI3R: przymierzałem się jakieś 8 lat temu. Jeśli jesteś wysoki, to możesz mieć ten sam problem co ja. Profil kabiny taki, że na jeździe próbnej co chwilę uderzałem skronią. Szkoda, bo auto ogólnie mi się podobało.
  • Odpowiedz
@basic_error: 176 cm więc na pewno się zmieszczę. Szkoda tylko, że diesel to padło, gazu nie zamontujesz, a spalanie około 10l. Dałoby się jeszcze znieść ale jednak Diesel spali 6 :/
  • Odpowiedz
Diesli? Jakich?

@PiotrFr:

Sporo takich z pojemnością na przykład 2.2 litra - Toyota, Mazda, Honda, Mitsubishi, Nissan.

Większe też bywają, choć rzadziej. I nei wszystkie są godne uwagi, sporo ma różne fakapy - jak choćby diesle Subaru.
  • Odpowiedz
@kasztan00:

Toyota, Mazda, Honda, Mitsubishi, Nissan.

Toyota bez rewelacji. Mazda pół na pół bo z jednej dobry ale ma swoje bolączki i wysokie koszty części.
Honda 100% zgody. Nissan 2.2di ok ale to stare klamoty.
Mitsubishi 2.2 to 100% PSA
  • Odpowiedz
Mazda pół na pół bo z jednej dobry ale ma swoje bolączki i wysokie koszty części.

Bolączki drobne w porównaniu z konkurencją, serwis jak to dieslach. Silnik jest OK.

Nissan 2.2di ok ale to stare klamoty.

ZD
  • Odpowiedz