Wpis z mikrobloga

@CudMalina:

olaboga, ktoś spoza Wrocławia śmiał się wypowiedzieć o komunikacji miejskiej? Niedopuszczalne.

Twoja wypowiedź w kontekście Wrocławia ma taki sam sens jakbyś pisała, że po w tym Iraku protestują jak przecież w Europie nie trzeba nosić hidżabu, i o co w ogóle tym tępym babom chodzi...

Wiem że to z Wrocławia, umiem czytać. Moja uwaga była dość ogólna. Jakbyście mieli w pełni sprawne tory i nie było wykolejeń to i
  • Odpowiedz
@Ogau: Jak już sie uspokoisz to przeczytaj co ja napisałam. W Warszawie jest według mnie bardzo dobra komunikacja, a i tak mnóstwo ludzi narzeka na nią i ma milion wymówek, żeby nadal jeździć samochodem. Jak komuś d--a przyrosła do auta to trudno mu będzie się przesiąść nawet do najlepszej komunikacji na świecie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tommy__ wygląda ok, przestrzeń odgrodzona, pojawiły się ławki, kosze na śmieci, wszystko uprzątnięte... o co wam chodzi? Co do ceny to sami widzicie co się dzieje w kraju.. inflacja, wzrost cen materiałów itp, wyższe stawki dla pracowników co przekłada się na wzrost kosztu robocizny...

z drugiej strony to jest koszt kilku ławeczek patriotycznych...
  • Odpowiedz
@aegispolis: w takim razie niech miasto zapewni sprawne MPK, a jak dobrze wszyscy wiemy, we Wrocławiu działa ono żałośnie. Nie tylko chodzi o wykolejenia, ale też o to, że jest to źle zorganizowane. Jeżeli mam autem dojechać gdzieś w 20 minut, a komunikacją miejską w 1,5 godziny, to oczywiste jest, że wsiądę w auto.
  • Odpowiedz
Jak komuś d--a przyrosła do auta to trudno mu będzie się przesiąść nawet do najlepszej komunikacji na świecie.

@CudMalina: przecież to nieprawda. Mi d--a przyrosła do auta, a jak tylko zobaczyłem komunikację w Amsterdamie czy Barcelonie to sama odrosła. I tak samo ma większość ludzi. A to, że jakiś jeden kmiot powie, że czterominutowy interwał to za dużo nie zmienia statystyk ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@sEB-q:

Udawać że samochody nie istnieją i że tylko bogaty Pan z górnego pokładu oraz z willą z basenem ma prawo trzymać samochód w pobliżu miejsca zamieszkania. Reszcie zlikwidujemy miejsca parkingowe i jeszcze niech dziękują...

Nie k---a lepiej r------c całe miasto żeby każdy jeden mógł zaparkować swojego gruza 5 metrów od klatki schodowej
  • Odpowiedz
@Sandrinia:

to niech miasto zapewni bezpłatne parkingi, a nie wszędzie nasrane wszystkim innym, tylko nie miejscami parkingowymi.

Xd samochodziarze jak zwykle najbardziej roszczeniowi, z jakiej racji w mieście gdzie działki mogą pójść po kilkanaście tysięcy/M2 mielibyście mieć darmowe miejsca parkingowe?
  • Odpowiedz
w takim razie niech miasto zapewni sprawne MPK, a jak dobrze wszyscy wiemy, we Wrocławiu działa ono żałośnie. Nie tylko chodzi o wykolejenia, ale też o to, że jest to źle zorganizowane. Jeżeli mam autem dojechać gdzieś w 20 minut, a komunikacją miejską w 1,5 godziny, to oczywiste jest, że wsiądę w auto.

@Sandrinia: No dobra, ale akurat dawanie darmowych miejsc parkingowych, czy ogólnie ułatwianie poruszania się prywatnymi samochodami w
  • Odpowiedz
Przez ostatnie 8 lat nie powstała żadna nowa droga główna, która mogłaby przejąć wzrastający ruch, a wschodnia obwodnica milionowego już miasta jest jednopasmowa i kończy się w polu, bo nawet nie jest dokończona. Nie mamy też obwodnicy śródmiejskiej, bo obecny prezydent stwierdził, że jej nie potrzebujemy i zaczął budować jakieś jednopasmowe g---o, które kończy się pomiędzy domkami jednorodzinnymi.

@Ogau: mógłbyś mi na mapce zaznaczyć tą wschodnią obwodnicę? i to budowane
Podlaski_warmianin - > Przez ostatnie 8 lat nie powstała żadna nowa droga główna, któ...

źródło: comment_1665571781pMckgo3QZ65UctAqQ6NVG7.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
aleja wielkiej wyspy

@Ogau: no rzeczywiście pomysł p----------y budować drogę jednopasmową, która jest ewidentnym pierwszym ringiem miasta. W Poznaniu mamy identyczny problem, na wschodzie brak obwodnicy, wszyscy jeżdżą drogą dosłownie klasy bieda-powiatowej, która rano i po po pracy jest zawalona korkami
  • Odpowiedz
@aegispolis:

komunikacja za słaba, bo za mało ludzi jeździ, więc mniej się inwestuje

Nie. Po prostu Wrocławiem rządzą ludzie z małym móżdżkiem, którzy dali darmowe przejazdy dzieciom, również tym w wieku szkolnym, emerytom i innym grupom, kiedyś nawet zastanawiali się nad darmowymi przejazdami dla bezdomnych ale mieszkańcy się już wku...li do reszty i nie doszło do skutku. Przez to że grupy które najczęściej korzystają z MPK nie płacą za przejazdy,
  • Odpowiedz
o rzeczywiście pomysł p----------y budować drogę jednopasmową, która jest ewidentnym pierwszym ringiem miasta

@Podlaski_warmianin: pierwszy ring, ale obwodnica wschodnia to drugi ring i też jest jednopasmowa. No i obie są niedokończone i to dokładnie na tych samych fragmentach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz