Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Uwaga, będzie kontynuowana największą żenada kinematografii roku 2022

https://naekranie.pl/aktualnosci/the-rings-of-power-rozpoczely-sie-prace-nad-2-sezonem-1664874443

Podobno ma się pojawić najmądrzejszy z Elfów...

O ile zakład, że Ciridan nie będzie wyglądał tak jak powinien, tyko wstawią jakiegoś Woke'a z łapanki z umiejętnością aktorską na poziomie braci Mroczek?

#ringsofpower #amazonprimevideo #seriale
Pobierz hiperchimera - Uwaga, będzie kontynuowana największą żenada kinematografii roku 2022
...
źródło: comment_1665157514J9BjPww5CWw8RclqMKr1YF.jpg
  • 9
  • 3
@Kaczkoman: elfy były przestawiane bez brody jako dostojne, podobno sam Ciridan był na tyle dorosłym elfem (wręcz starym) że "zapuścił" długą brodę. Były jakieś dyskusję o brodach elfów, czy mogły je hodować siła woli, czy im rosła, etc... Natomiast nie bardzo rozumiem, czemu się tak wulgarnie czepiasz mojej ironii?

W nowej wersji fantastyki elfy wyglądają jak wieśki z wesela, nie mając niczego z godności, a Ty zauważasz że Jackson zapomniał o
Pobierz hiperchimera - @Kaczkoman: elfy były przestawiane bez brody jako dostojne, podobno sa...
źródło: comment_1665159922U0U8XEomaShcLkwwmm2vau.jpg
  • 1
@hiperchimera: po prostu jest to dla mnie śmieszne, że podajesz go jako jakiś przykład i punkt wyjścia do jechania po serialu, podczas gdy u Jacksona właśnie nie wygląda tak jak go opisał Tolkien. Postać po lewej na memie to też nie jest rysunek Tolkiena (więc skąd założenie, że to jakkolwiek kanoniczny wizerunek?), tylko wyobrażenie z gry xd
  • 2
@Kaczkoman: nie jestem purystą, żeby się czepiać co do włosa wizji Tolkiena, który też czasami się gubił (patrz historia Galdrieli)

Natomiast jeśli widzę to co Amazon próbuje nazwać światem fantasy, (nie wspominając że z Tolkienem to ma wspólny tylko tytuł i imiona postaci) to nie muszę się czepiać żeby zauważyć idiotyzmy tej opowieści.

Czas jest tam względny, podróże to tylko na piechotę, elf zostaje wysłany na misje o której istnieniu nie
@hiperchimera: rozumiem ogólną krytykę, ale po co śledzić i czepiać się szczegółów? ja teraz dałem tag serialu na czarno i #!$%@?, nie zrobili fajnej ekranizacji Tolkiena, to trudno, życie toczy się dalej
  • 0
@Kaczkoman: "nie zrobili fajnej ekranizacji Tolkiena"

Po zwiastunie już wiedziałem, że nie będzie to ekranizacja Tolkiena, ale własną wizją świata fantasy. Tylko taki Wiedźmin (pierwszy sezon) nawet dało się oglądać mimo średniej zgodności z Sapkowskim.

Tu mamy problem z logiką, a nie szczegółami.
Główna postać to patologiczna Karynograżyna która musi postawić na swoim, nawet kosztem innych. Przodkowie niziołków to cyniczne diabły, elfy muszą się ładować światłem z rudy mitrylu, ich strażnicy