Wpis z mikrobloga

#siatkowka I tak w koło macieju. Ciekawe czy gdzies w polowie ligi siatkarze będą wiedzieć dokąd jadą podróżując autokarem na mecz. Dla mnie to jest abstrakcja jak dużo jest grania, a na wyrownanie formy trzeba czekać do stycznia/lutego a do tego czasu zespoly budujące swoj skład muszą w większosci pracować na graczach z wieloma urazami, chorobami i problemami. Az dziwne, ale z perspektywy czasu ogromną zaletą Zaksy jest to że filary zespolu unikaly kontuzji a jak juz jej doznali przykladowo Zatorski czy Huber to mieli ich kim zastąpić.
vasos - #siatkowka I tak w koło macieju. Ciekawe czy gdzies w polowie ligi siatkarze ...

źródło: comment_1664889452buF7E26X0y92ZNOoA1VKN3.jpg

Pobierz
  • 6
@vasos: Ten kalendarz to CYRK:
- BBTS w poniedziałek grał u siebie z Lubinem a już w środę gra na wyjeździe z Bełchatowem.
- wczoraj Azs zrobił 550km do Jastrzębia. Dziś po meczu wraca i w piątek jedzie do Katowic .. w tym tygodniu zrobią 2100km.
więcej absurdów nie chce mi sie szukać.
  • 1
@Ice_Glaze: myslalem ze chociaz ten jeden dzien dodatkowy dadzą BBTSowi a teraz się od Pana Romanskiego w transmisji dowiedzialem. No trudno - tak sobie przedstawiciele klubow wymyslili to niech teraz się dzieje. Pamietam że nasza liga najwiekszy kryzys miala wlasnie w sezonie 16 zespolow jak i przez nastepne dwa lata mniej wiecej.
tak sobie przedstawiciele klubow wymyślili to niech teraz się dzieje

@vasos: Właśnie. Z jednej strony chciałabym, żeby pomysł upadł po roku, a z drugiej boję się jak katastrofalnie musiałby wyglądać ten sezon i co by to oznaczało dla naszych siatkarzy.
  • 0
@Arw165: podobno w kuluarach jak trzeba bylo ustalac terminarz to sie przestal ten pomysl podobac klubom, ale bylo juz za pozno na zmiany. W tej chwili idealnym rozwiązaniem jest spadek dwoch klubow i pozostawienie tych czternastu z ktorych ostatni spada ale przedostatni gra baraż.
  • 1
@Arw165: wlasnie o te wypowiedz mi chodzilo - jest to chyba Kryspina Barana ktory akurat byl zwolennikiem nie poszerzania ligi. Na ten moment chyba nie ma co gdybac a dodac do regulaminu zapis że liga nie moze byc ponad 14 zespolowa. Inaczej to co pare lat trafią się jacyś prezesi ktorzy patrzą na pieniadze i swoj interes zamiast na dobro ligi i polskiej siatkowki