Wpis z mikrobloga

Ej ale poważnie. Śmierć Ozdoby to kolejny przykład, że doprawdy żyjemy w kraju, gdzie możesz rozlatywać się na kawałki i nie można nic z tym zrobić.

Ozdoba w Sylwestra miał nalot Policji, bo ktoś zglosił, że chce się zabić. Rozpieprzyli mu drzwi ale była to wtedy beka kogoś, kto chciał Ozdobie zrobić na złość. Dawid próbował się leczyć (za co brawa) ale się nie udalo. Szkoda.

Myślę, że influ powinni na jakiś czas odpalić mechanizm troski a nie zarobku. Mamy teraz Bonusa, któremu rozpoznawalność weszła na głowę, przyspieszyła chorobe. Mam nadzieję, że ktoś pomoże typowi. To są na prawdę ludzie z obciazeniami a influ mają możliwości pomocy, jakiejkolwiek.

#famemma
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AutoportretWitkacego: Schizofrenia to ciężka choroba i ciężko takim ludziom pomóc. Wystarczy, że odpuszczą leczenie, chwila i nie ma człowieka. Statystyki są niestety takie, że prawie 15% popełnia samobója, a 1/4 ma za sobą próbę samobójczą. Możesz komuś takiemu pomagać i wszystko iść w dobrym kierunku a i tak sobie nie poradzą.
  • Odpowiedz
@AutoportretWitkacego: było mocno widać co się z Dawidem działo po tej fali hejtu na fame mma. I po tym jak w sumie fame mma się od niego odwróciło.. Bardzo,ale to bardzo smutna infomacja. Przez pewien czas oglądałam jego livy i byłam w szoku co sie z nim dzieje. Co ja taki noname mogłam zrobić? Nic... A Ci pseudo przyjaciele z fame mma mieli to w dupie, liczy sie tylko kasa.
  • Odpowiedz
@AutoportretWitkacego: To co mamy zrobic? Przeznaczac jakies chore i niebotyczne srodki, na pomoc ludziom, którzy sa (powiedzmy to szczerze i wprost) malo przydatni spolecznie, a oni i tak moga na koniec zrobic magika, "bo tak", pomimo tych srodków i pomocy.

Zostawic ich tak jak sa, jak sie wykoleja, to sie wykoleja.. tyle w temacie.

P.S ewentualnie, niech sie ich rodzina i bliscy tym zajma, a skoro sami to maja w
  • Odpowiedz