Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Hemo +5
#wesele #impreza #slub #kiciochpyta
Hej Mirki. Ile teraz daje się w kopercie Państwu Młodym? Wiem, że jest to zależne od stopnia pokrewieństwa więc nie będę miał nic przeciwko jeśli podacie widełki dla różnych "grup". Idę na wesele w ten weekend o czym dowiedziałem się dzisiaj. Stopień pokrewieństwa żaden - brat znajomej mojej różowej, zaprosili nas w ostatniej chwili bo ktoś im odmówił.
Hej Mirki. Ile teraz daje się w kopercie Państwu Młodym? Wiem, że jest to zależne od stopnia pokrewieństwa więc nie będę miał nic przeciwko jeśli podacie widełki dla różnych "grup". Idę na wesele w ten weekend o czym dowiedziałem się dzisiaj. Stopień pokrewieństwa żaden - brat znajomej mojej różowej, zaprosili nas w ostatniej chwili bo ktoś im odmówił.
Dzieciństwo spędziłem w małopolsce w okolicach gdzie były potężne starcia w okresie I wojny światowej. Dla mnie najbardziej przerażające w I wojennych cmentarzach jest to bycie anonimowym poległym. Jednego dnia jesteś ojcem, synem, mężem. Innego dnia leżysz pod krzyżykiem z napisem "32 austrowęgierskich żołnierzy". Nikt nie przyniesie, nie zaświeci ci świeczki, rodzina nie wie co się z tobą stało. Tak jakbyś nigdy nie istniał.
Tyle lat minęło... Tyle wojen minęło.
Straty USA zawsze były bardzo skrupulatnie liczone, a polegli z reguły trafiali do "domu".
Bardzo skrupulatnie były odnotowywane straty armii niemieckiej.
Ruscy dalej są mentalnie w tym samym miejscu co w 1918.
W Ukraińskich wioskach ludzie klęczą przed konwojami wiozącymi poległych.
U USA pies policyjny K9 z honorami odprowadzany jest na eutanazję.
U ruskich goście "zaginęli". Zaginięcie polegało na byciu zeżartym przez świnie, zgniciu w wagonie lub byciu wgniecionym przez czołg w asfalt.
#ukraina #wojna #ukrainanafroncie #ruskimir #kacapskiegowno #rosja
Przypadek radykalnych wyznawców religii to jeszcze inna kwestia. Tutaj bardziej chodzi o tą mentalność ale mimo wszystko mnie to dziwi. Mamy 2022 rok. Nawet w rosji wydawać się mogło, że ludzie poczuli smak lepszego życia. Nawet te zasrane iphony na kredyty brane przez babkę dla wnuka w Jakucji mogły sugerować, że chcą dla siebie NORMALNEGO życia.
Ale jak widać nie. Lepiej zdychać w błocie jak przodkowie
Ich geografia jest ich przekleństwem. Wielkie terytorium oznacza gigantyczne nierówności, braki w edukacji, mediach, zarobkach, odległościach itd. Więcej jest idiotów z pogranicza mentalnego średniowiecza niż ludzi żyjących w cywilizowanych warunkach (którzy nomen omen pouciekali gdy jeszcze było to możliwe).
Komentarz usunięty przez autora
Za 200 lat zostaniesz co najwyżej ciekawostką dla ewentualnych potomków, że praprapradziadek nazywał się
@Trzezwiak: przecież ja się tu odnoszę do zwrotu "Tak jakbyś nigdy nie istniał." użytego przez OPa, który i tak nas czeka, niezależnie jak i gdzie umrzemy. To on stawia tezę, że gorzej jest umrzeć zapomnianym. Więc te pytania powinieneś kierować do @Grzesiok
@Grzesiok: nie ma to wtedy dla ciebie żadnego znaczenia, bo i tak jesteś martwy. Fakt, szkoda rodziny i przyjaciół którzy się martwią i tęsknią, ale rodzaj pochówku czy też nawet jego braku nie ma znaczenia. Moje truchło mogą nawet przywiązać sznurem do rydwanu i zrobić 3 okrążenia wokół Troi ( ͡° ͜ʖ ͡°)