Starszy mężczyzna, mniej więcej w wieku Majchrowskiego, wyjeżdżając z drogi wewnętrznej stracił panowanie nad samochodem, przeciął al. Kijowską, barierki, przejechał po hulajnogach i zaparkował w witrynie pobliskiego banku.
@mattttx: Samemu mi blisko do wolnościowca, ale po pewnym wieku, badania lekarskie powinny być znacznie częstsze pod groźbą wstrzymania prawo jazdy i braku możliwości poruszania się po drodze. Nie wiem, kończysz 60-65 lat to musisz co roku-co dwa lata chodzić na jakieś proste badania wzroku, refleksu i koordynacji ręka-oko. Przecież i tak emeryci co chwilę do lekarza chodzą to by to lekarz zrobił od ręki.
@niochland: Zgadzam się w 100%. Znałem starszą parę gdzie chłop przestał jeździć dopiero gdy wyszło że w trakcie jazdy potrafi przestać kontaktować i np ignorował znaki albo nie widział co ma przed maską. Był po 80stce.
#krakow #polskiedrogi
@mattttx: Samemu mi blisko do wolnościowca, ale po pewnym wieku, badania lekarskie powinny być znacznie częstsze pod groźbą wstrzymania prawo jazdy i braku możliwości poruszania się po drodze. Nie wiem, kończysz 60-65 lat to musisz co roku-co dwa lata chodzić na jakieś proste badania wzroku, refleksu i koordynacji ręka-oko. Przecież i tak emeryci co chwilę do lekarza chodzą to by to lekarz zrobił od ręki.
W przypadku nie
@mattttx: xD