Aktywne Wpisy
salanderek +355
Czy i co ile pierzecie szczotkę do kibla? Zamieszkałem jakiś czas temu z dziewczyną i była zdziwiona, jak do białych ubrań w pralce dorzuciłem szczotkę do kibla, bo u niej się nie prało, tylko kupowało nowe, u mnie w domu natomiast tak średnio co 2-3 miesiące - wyrzucanie i kupowanie nowych szczotek to wg mnie marnowanie pieniędzy, także ciekawy jestem jak jest u was
#kiciochpyta #mieszkanie
#kiciochpyta #mieszkanie
WielkiNos +186
Palacze to nie najbardziej uciśniona grupa tylko najbardziej roszczeniowa, która nie dba o nic poza możliwością realizacji swojego uzależnienia.
#palenie #polska #przepisy #bekazpodludzi #palaczetopodludzie
#palenie #polska #przepisy #bekazpodludzi #palaczetopodludzie
#kredythipoteczny
Ciekawe czy da sie obstawiac u buka ze za kilka lat (jak st00pki wroca do normy) ci co teraz biora na stalym zaczna plakac ze banki oszukiwaly dajac stale oprocentowanie.
Nawet jak sie da obstawiac to kurs bedzie marny bo na pewniaki zawsze jest marny
@wzdryngiwacz: To w kazdej chwili czy co 5 lat?
@TheRorschach: no tak. Bo kazdy bank chetnie CI zrobi refinansowanie.
Jak nie zrobi to co? Banki oszukujo i placz?
@geodetaPiotr: Zmienia się to w niektórych bankach nawet codziennie. Jeszcze kilka tygodni temu w ING oferta była w okolicach 7%, dzisiaj przewyższa 9%. Obecnie jedną z najtańszych ofert czasowego oprocentowania jest PKO BP.
@gorzki99: Da się obstawić, ale nie u bukmachera. Służą do tego instrumenty pochodne.
Refinansować można w każdej.
Brales stale na 8% pry stopach 8. Stopy spadna do 2. Dlaczego bank ma byc chetny do refinansowania?
Powaznie pytam - tym razem nie ironizuje.
Dobrze rozumiem?
Bank jednak a duzo do powiedzenia jak chcesz splacic w ciagu kilku pierwszych lat - umowa.
A co sie potem dzieje to juz rzeczywiscie Twoja brocha. NIe chce mi sie teraz liczyc ale serio nie widze tego zebys mial byc
Ale załóżmy następujące sytuację. Ktoś brał kredyt na 10% i ma marżę 3%. Refinansując kredyt podlega już pod oferty na 20% wkładu własnego. Zamiast 10% możesz mieć 8% i to nadal jest spora różnica. Patrząc na to, że operacja refinansowania jest prosta i wiąże się z małymi kosztami są przypadki w których naprawdę warto.
To nie jest zadne refinansowanie tylko wziecie kredytu zeby splacic kredyt.
Jasne ze oferty byly, sa i beda rozne. Wezmiesz kredyt na mniejszej stopie zeby splacic kredyt to moze sie udac. MOZE a nie jest remedium. Bo rownie dobrze ma prawo sie nie udac.
@gorzki99: to sie nazywa wlasnie "refinansowanie".
Mamy kogos biorącego teraz kredyt na 8% stala na 5 lat. Stopy spadaja (wg Twojego mniemania kredyciarz bedzie zalowal). Zwieksza sie tym samym zdolnosc. Przeskakuje do innego banku na powiedzmy 6% po 3 latach. Zdolnosc powinna byc, chyba ze mocno spadly mu zarobki. Aktualnie bardzo malo
@emil-hogan: Jasne pod jednym warunkiem. Ze bedzie mial gdzie przeskoczyc.
O to mi chodzi. Podobnie bylo z frankowiczami - jest dobrze - no i przestalo byc.
Ze tak brzydko powiem - dasz se za to leb uciac?