Wpis z mikrobloga

Siema, mam w planach przeprowadzkę do Szczecina, bo mega mi się podoba klimat tego miasta i to, że jest to najmniej polskie miastoXD no i blisko do uwielbianych przeze mnie miast niemieckich, mam takie pytanie czy polecacie jakieś konkretne osiedla do zamieszkania? bez większej patologii czy innego syfu, fajnie jakby w okolicy był jakiś pub, po prostu chodzi mi o teren w którym jest miła atmosfera, ale też bez zbyt przesadnej nudy i samych delikatesów osiedlowych wokół, a może są konkretnę dzielnice które warto omijać w ogłoszeniach wynajmu? #szczecin
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@worldcitizen: Imo, jeżeli chcesz poznać miasto to nie ma co wybierać sypialnianych dzielnic typu Warszewo, tylko rozejrzeć się za czymś na nowych osiedlach między Potulicką, a Powstancow Wielkopolskich.
  • Odpowiedz
@worldcitizen Nie słuchaj o jakiś Osowach, bo to zadupie totalne. Wszystkie puby są w samym centrum więc jak ktoś pisał szukaj czegoś w okolicach ulicy Potulickiej. Tam powstaje sporo nowych osiedli. Dobrym wyjściem są też Gumieńce zwłaszcza w pobliżu tramwajowej 8. Mało patologii, sporo sklepów i całkiem spoko dojazd do centrum. Tramwajem jakieś 10 min.
Ze spokojniejszych osiedli to jeszcze Kaliny i Zawadzkiego.

Czysto i miło jest na prawobrzeżu. Zwłaszcza osiedle
  • Odpowiedz
@worldcitizen: Niebuszewo wbrew temu co mówią nie jest już patologiczne i imo jest jedną z ładniejszych dzielnic tego miasta, ale nie ma tu żadnych pubów ani klubów xd na dobrą sprawę na dolnym niebuszewie od jakiegoś czasu po 22-23 nie znajdziesz nawet otwartego sklepu, ale za to komunikacja jest stąd zajebista i dojedziesz praktycznie wszędzie niezależnie czy w dzień czy w nocy
  • Odpowiedz
@worldcitizen niestety ale szczecin się zwija i nie wiem czy to dobra decyzja by tu się przeprowadzać ale jeśli masz to przekminione i jak rozumiem praca zdalna to polecam os. Arkońskie. Nie jest to jeszcze wygwizdów, więc do centrum niedaleko ale blisko masz Las Arkoński latem na arkonkę czy głębokie nie musisz sie przez centrum przedzierać.
  • Odpowiedz
  • 1
@majk2137 no to jest właśnie jedyny monopol w okolicy, a jeszcze kilka lat temu były przynajmniej 2-3 inne
jest jeszcze ewentualnie społem 24/7 i monopol belweder obok, ale to trzeba pod górkę na Lucznicza
  • Odpowiedz