Wpis z mikrobloga

@Pitu33: jak kogoś nie stać na nową lodówkę, czy pralkę to i tak oznacza, że prądu to on za wiele nie zużywa, bez względu na klasę energetyczną danego sprzętu. Zresztą jak ktos kupił jakieś AGD 2-3 temu i sprzęt ten nadal działa to wymiana i tak nie ma sensu z ekologicznego punktu widzenia, bo utylizacja starej nawet nieefektywnej pralki czy tam lodówki również będzie uciążliwa dla środowiska.

Dopłaty powinny byc
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator:

"Dopłaty powinny byc ewentualnie dla tych co i tak mieli w planach zakup nowego sprzętu i dopłata powinna być do samej klasy energetycznej a nie sprzętu jako takiego."

może zacznijmy od tego że nie powinno być żadnych dopłat, co najwyżej ulga podatkowa
  • Odpowiedz
Dopłaty powinny byc

@PrzeKomentator: Panu juz podziekujemy. Komunizm juz mielismy - ci co go pamietaja nie do konca chca by wrocil.

Tak widzialem to "ewentualnie" ale to niczego nie zmienia - zadnych ewentualnie.
  • Odpowiedz
  • 39
@Pitu33 jak nisko upadliśmy jako społeczeństwo, że mamią nas lodówkami i pralkami. Ja nie jestem nawet ich wyborca a czuję się upokorzony samym pomysłem rozdawania ludziom sprzętu AGD.
  • Odpowiedz
@Pitu33: Nawet PiS nie jest tak komunistyczny jak oni(choć bardzo się stara zniwelować te przewagę innymi absurdami) to juz niemal totalna skrajności. Opozycja ogólnie jest niepełnosprawna w Polsce ale lewica, konfederacja i PiS wcale nie są jakoś daleko od siebie w kwestii absurdu
  • Odpowiedz