daj znać jak wrócisz co zagrało, co nie, co byś zabrał a co było niepotrzebne i ogólnie jakieś takie uwagi
Pewnie na bieżąco coś będę wrzucał na tag + zabieram ze sobą kamerę i pewnie nagram co ze sobą wziąłem. Montażem zajmuje się kolega to jesli będzie miał czas to będą odcinki na bieżąco jak będę jeszcze w trasie.
@Starozytny_Chrabaszcz_Szablozebny z ciekawości, bo się nie znam. Czy nie lepiej zamontować zwykły baganik rowerowy i cały ten majdan z kierownicy i spod ramy upchać w sakwy po bokach bagażnika? I wygodniej i bezpieczniej chyba?
Styl mieszany, biorę ze sobą namiot, śpiwór, materac i ciepłą piżamkę i minimum kilka nocy chciałbym spędzić w namiocie. Zarejestrowałem się również na stronie warmshowers.org i będę chciał spróbować jakieś pranie i nocleg ogarnąć z tej strony.
@kaczoor: Z sakwami jeździłem kilka razy rowerem miejskim. Prowadzenie było słabe przy całym ciężarze z tyłu. Wyjmowanie rzeczy z dołu sakw niewygodne. Sakwy mi się nie podobają.
@kaczoor: Rzeczy spod ramy i na ramie to pewnie w sporej mierze podręczne, tak jest lepszy dostęp do np. jedzenia, kurtki, telefonu, powerbanka itp. Ew. torba z kierownicy na tył, ale to by nie wypełniło sakw. No i tak ma sporo mniejsze opory powietrza od przodu i równiej rozłożony ciężar.
Ale się stresuję, start we wtorek.
Rower już spakowany, zdjęcie w komentarzu.
Zapraszam do śledzenia mojego tagu #gravelove gdzie będę relacjonował podróż.
#rowerowyrownik #rower #gravel
Skrypt | Statystyki
https://pl.mapy.cz/s/funavejolu
Proszę bardzo, z tego co pamiętam to znalazłem tam szlaki EuroVelo7, Wzdłuż Innu, Via Claudia Augusta.
Jeszcze taką stronę znalazłem co do szlaków we Włoszech.
https://www.bicitalia.org/it/routing-gpx
@PiszeCzasen:
Dziewczyna ląduje 15.10 w Rzymie, więc musze być tego dnia na miejscu i wracamy razem samolotem
Pewna sprawa!
@Polczlowiekpolzakolak:
Dlatego uciekam w kierunku przyjemniejszej pogody :) Zresztą w teorii nie zapowiada się bardzo zimno
Pewnie na bieżąco coś będę wrzucał na tag + zabieram ze sobą kamerę i pewnie nagram co ze sobą wziąłem. Montażem zajmuje się kolega to jesli będzie miał czas to będą odcinki na bieżąco jak będę jeszcze w trasie.
xD
Styl mieszany, biorę ze sobą namiot, śpiwór, materac i ciepłą piżamkę i minimum kilka nocy chciałbym spędzić w namiocie.
Zarejestrowałem się również na stronie warmshowers.org i będę chciał spróbować jakieś pranie i nocleg ogarnąć z tej strony.
Plusy: spora pojemność, cena.