Wpis z mikrobloga

Ciekawostka, gdyby Andrzej Duda startował dzisiaj na prezydenta Ukrainy jedyną osobą z którą mógłby przegrać jest... Zelensky.

Ostatnio miałem okazję rozmawiać z kilkunastoma Ukraińcami, którzy przyjechali do Polski albo jako konwój sanitarny, albo jako uchodźcy i każdy zna jego nazwisko... serio. Gdy ja im mówię, że w Polsce jest traktowany jako pionek, bez własnego zdania to dostają takiego Mind fucku, że głowa mała.

#rosja. #ukraina. #wojna
  • 47
@kasztanowcowiaczek: Co innego jest krytyką merytoryczną, a co innego pisanie pod każdym postem o Andrzeju Dudzie o tym, że robi wszystko źle, nawet gdy życzy Wesołych Świąt albo gratuluje wygranej Idze Świątek. Możecie sobie to plusować w nieskończoność, ale w opozycji do rządu macie, wszyscy jak jeden mąż, bardzo życzeniowe myślenie odnośnie naszego kraju, prezydenta czy rządu. I nie wcinam się w te wojenki prawicowolewicowe, PiSu, Platformy, Konfederacji, Lewicy, bo nie
w 2019r. wygrał wybory z 79% poparciem w 1 turze bez jakiegokolwiek zaplecza politycznego

@rakiwo: Tak tak, skromny komik bez zaplecza i doświadczenia politycznego sam wszystko osiągnął i porozstawiał konkurentów po kątach xD https://www.money.pl/gospodarka/pandora-papers-wolodymyr-zelenski-powiazany-z-transferem-40-mln-dolarow-od-oligarchy-6690174685706880a.html

jak wracali do domu to zyczyli szybkiego upadku malego putina(kaczynski xd)

@zdechly_jez: Byłem tym Ukraińcem wracającym do domu.
Gdy ja im mówię, że w Polsce jest traktowany jako pionek, bez własnego zdania to dostają takiego Mind fucku, że głowa mała.

@rakiwo: tak jak my dostajemy mindfucku jak usłyszymy jak Biden jest w USA oceniany ( ͡° ͜ʖ ͡°) u nas potężny antykomuch co niszczy rosję jedną ręką, a w USA niekompetentny, niezdecydowany, zagubiony starzec - i to wcale nie tylko wśród altrightowego prawactwa.
@KtosInnyNizJa sranie we wlasne gniazdo? Widzę, ze syndrom sztokholmski ci sie udzielil.
Rzadzacy mnie nienawidzia, napuszczaja na siebie spoleczenstwo, #!$%@? kolejnymi podwyzkami a sami sie nakrasc nie moga i smieja sie calemu krajowi w twarz, bo sa bezkarni. W kraju panuje bezprawie dla wybranej kasty, gwalca konstytucje i prawo jak sie tylko da.

I nie. Nie mowie, ze wszystko w tym kraju jest #!$%@?, ale nie mam zamiaru nikogo oklamywac, ze kocham
@wypychacztlenu no tak, czyli jak putin(troche za mocne porownanie) zrobi cos dobrze to mamy go chwalic? W dupie mam co andrzej duda robi dobrze, bo tyle razy pokazal, ze nie jest wart nazywania prezydentem, ze wstąpienie w jego cialo jezuska go nie uratuje.