Aktywne Wpisy
spirityfree +137
Żałuję, że zaczęłam czytać wykopowe tagi #tinder #p0lka #blackpill #zwiazki bo zryło mi to trochę głowę i nawet nie wyobrażam sobie co musi się dziać w głowach facetów którzy tym żyją.
Ochłonęłam, przemyślałam i mam jeden wniosek który wszystko mi ułożył w głowie.
Odnosi się to do wykopu, tindera i życia realnego.
Wiecie jakie osoby zostają bez związków, samotne, sfrustrowane?
1. Toksyki wyzywające kobiety i dając sobą manipulować w sztucznej wojnie męsko
Ochłonęłam, przemyślałam i mam jeden wniosek który wszystko mi ułożył w głowie.
Odnosi się to do wykopu, tindera i życia realnego.
Wiecie jakie osoby zostają bez związków, samotne, sfrustrowane?
1. Toksyki wyzywające kobiety i dając sobą manipulować w sztucznej wojnie męsko
Poradzicie coś na to.
#chleb #bojowkapiekarska #pieczzwykopem
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Cyklo: dzięki! Ogólnie wychodzi pyszny, tylko życzyłabym sobie ładniejszego kształtu
Komentarz usunięty przez moderatora
- za dużo wody
- za dużo/mocno składane ciasto, przez co zerwałaś siatkę glutenową
- przefermentowane ciasto
Zaczynałem od podobnych do Twoich, teraz jestem tutaj:
W skrócie
- 700 gramów chlebowej, 300 żytniej
- u mnie tym razem 65% hydracji
- godzina autolizy, 15 minut wstępnego wyrabiania, potem bulk fermentation z przekładaniem co godzinę przez jakieś 5-6 godzin
- noc w lodówce po uformowaniu (kilkanaście godzin łącznie)
- pieczenie prosto z lodówki, najpierw w 250 stopniach przez 20 minut, potem w 225 do zarumienienia
Jak składasz? W misce czy na blacie? Ile razy formujesz? Pieczesz w jakimś naczyniu czy bezpośrednio na blasze? Jak zaparowujesz piekarnik?