Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pracowałem rok przy SQLu i ogólnie w procesach ETL. Teraz zostałem przeniesiony na backend, gdzie w sumie mało umiem i mało wnosze. Stawka się nie zmieniła przy przejściu między projektami i wynosi 5400 brutto UOP. Jest ona akceptowalna w tym przypadku? Za dużo, za mało? Miasto top 3 w Polsce
#programowanie #programista15k #programista

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6331917eb3914a7ecae7984f
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 11
@AnonimoweMirkoWyznania: jak jesteś młody bez doświadczenia, nie umiesz programować i jedyne co umiesz to tego SQL, którego pewnie i tak nie zgłębiałeś za dużo przez rok to tak jak wyżej - to jest stawka dla interna, którym w sumie jesteś. Masz możliwość teraz nauczenia się backendu (mam nadzieję, że nie w stylu legacy) i tak pociśniesz przez rok lub dwa to możesz mieć 15k, ale póki co jest duża szansa, że
OP: @WyjmijKija: Oprócz SQLa znam jeszcze mniej więcej język backendowy, w którym siedze (samodokształcanie) i zrobiłem z niego certyfikat + podstawy jednego frameworku. W sumie bez tego pewnie by mnie nie wzieli i dalej bym siedział w SQLu. Ale w sumie zgadzam się z Tobą, stawka chyba jest ok jak na ten moment, chciałem się po prostu upewnić :)
---

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował:
@AnonimoweMirkoWyznania: trzeba cisnąć o podwyżki i się nie bać, ale 300% w tej samej firmie w dwa lata jest raczej nierealne. Zostań rok, nabierz doświadczenia i zmieniaj robotę na minimum 10k, ale próbuj więcej. I celuj w dobre firmy. Nie jakieś faangi, ale dobre korpo.
@WyjmijKija: jeszcze dodam, że nawet jeśli raczej nierealne to nie znaczy, że nie można spytać, ale najpierw znajdź robotę i zaklep ją, a potem powiedz w obecnej jak jest. Ja znalazłem ostatnio o 25% lepszą (wysokie widełki, więc powoli ciężej o więcej), ale też nie podobało mi się w obecnej, więc powiedziałem, że za 40% więcej zostanę. Manager nie będzie krzywo za takie coś patrzył. Nie dostałem i uciekłem.