Aktywne Wpisy
Kagernak +246
Może wygra Trump, może Harris, ale żadna z tych opcji nie zmienia faktu, że ceny w polskim gastro to jakiś k---a żart...
#usa
#usa
_e_l_o_ +89
jak hindusko-czarna baba zostanie prezydentem najpotezniejszego kraju to bedzie upadek zachodniej cywilizacji, bialego czlowieka #usa
IDŹ I PATRZ.
https://youtu.be/zjIiApN6cfg
Jest to Radziecki film wojenny skupiający się na tym co przez kilka dni przeżywa Flora główny bohater. A doświadcza bardzo wiele. Jest to film opowiadający o pacyfikacji całych wsi na terenach dzisiejszej Białorusi.
Chyba najlepszy film wojenny który widziałem.
Pierwszy raz obejrzałem go 15 lat temu i wywarł na mnie takie wrażenie że to jego od czasu do czasu wspominam a nie szeregowca Rajana czy inny most za daleko albo łowcę jeleni. W filmie nie ma komputerowych efektów specjalnych, natomiast samych efektów jest masa i wszystkie są prawdziwe łącznie z seriami z karabinu maszynowego które przelatują metr nad głównym bohaterem.
Jest to film który długo zostaje w pamięci i nie gloryfikuje wojny lecz pokazuje traumy wojenne.
Bardzo polecam niestety w linku jest film w oryginale z napisami po angielsku.
#film #wojna #rosja #ukraina
#motocykle a to dlatego że w filmie jest nie zapomniana scena 1:31:33 w której Niemcy jadą na BMW R71 pośród mgły po polnych drogach. Jest coś w tej scenie przyciągającego, może dlatego że stanowi preludium do potwornych obrazów.
Polecam.
@the_good_guy: to chyba nie dobrze bo albo wrzucasz prawie wszystko albo prawie nic nie odtwarzacz.
Ten film polecam obejrzeć.
A zwrot wiem to ja dzwonię albo , to ty dzwonisz.
A co do wrażliwości, to była masa filmów, po których czułem się zezłomowany, np. Lilja 4-ever, Kafarnaum, Ładunek 200, ale Idź i patrz jakoś nie poruszył
Lilija i kafarnaum nie znałem. Jak będzie dostępny to obejrzę. Zobacz Lewiatana podobno dobry.
Natomiast uważam że rosyjskie kino jest takie bardziej życiowe żeczywiste niż przerysowane i wesołe kino amerykańskie.