Wpis z mikrobloga

@M4rcin: Ja na swoją 3070 czekałem chyba z 5 miesiecy a zamowilem chwile po dniu premiery. Cena sugerowana byla duzo nizsza niz cena finalna, zaplacilem ponad 4k za karte a w preorderze pisane bylo o 3k. Jesli chcesz cos pograc w 2022-23 roku to proponuje zainteresowac sie seria 30XX. I tak nie ma chyba jeszcze gier ktore sa w stanie calkowicie zagospodarowac jej potencjał wiec dla mnie czekanie na nastepna generacje
@Shewie: A dziwisz się jak jedna i druga firma jest #!$%@?ęta? Nvidia nie podaje ceny ani sterowników nie daje przed premierą, ale to Nvidia więc i AIB i tak to klepie bo co ma zrobić? A u AMD to samo jest, tylko że AIB się boją i czekają, dlatego potem tak późno niereferenty wychodzą.
@M4rcin: Wybór oczywiscie należy do Ciebie. Ja dzis nawet nie zastanawialbym sie nad serią 40XX bo: 1) nawet jesli wyszlaby dzis na rynek to sensowna dostepnosc zacznie sie dopiero pewnie za pol roku 2) cena bedzie kosmiczna 3) obserwujac zapowiedzi premier gier na 2022/23r nie widze takiej ktora byłaby w stanie zajechac karty 20XX a co dopiero mowic o 30XX czy 40XX. Po co wiec wydawac (strzelam) 6-7k na sprzet ktorego
@M4rcin:

Wybór należy do Ciebie, ale jeśli chodzi o mnie, to nVidia po wczorajszej prezentacji straciła wiernego klienta. Nie mam pojęcia, co zaprezentuje i jak wyceni AMD, ale jeśli i oni polecą w kulki zamiast wykorzystać sytuację do przejęcia rynku - to kończę z graniem na długi czas.